Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på Vagifem og Ovestin?
 2. Hvad hedder de forskellige hormoner?
 3. Hvad er bedst Ovestin eller Vagifem?
 4. Hvad gør Ovestin?
 5. Hvad er en hormonforstyrrelse?
 6. Hvad gør man ved hormonel ubalance?
 7. Hvad kan man gøre ved hormonel ubalance?
 8. Hvad er overordnede hormoner?
 9. Hvordan bruges Ovestin?
 10. Hvad er Bioidentisk progesteron?
 11. Er Ovestin på recept?

Hvad er forskellen på Vagifem og Ovestin?

Vagifem® 10 µg er receptpligtigt. Recepten fornyes via din egen læge. Ovestin® kan også anvendes mod symptomer på østrogenmangel. Midlet indeholder det naturlige østrogen estriol.

Hvad hedder de forskellige hormoner?

Nogle af de hormoner, kroppen producerer, er for eksempel:
 • østrogen.
 • testosteron.
 • insulin.
 • væksthormon.
 • progesteron.
 • oxytocin.
 • thyroideahormon.
 • binyrebarkhormon.
15. feb. 2021

Hvad er bedst Ovestin eller Vagifem?

Men indtil videre har lægerne ignoreret forskningsresultaterne. Hvad de burde gøre, er oplagt: I stedet for at give østradiol i form af Vagifem, der øger risikoen for brystkræft, skulle de helt droppe østradiol til behandling af vaginal atrofi – og i stedet give østriol i form af Ovestin.

Hvad gør Ovestin?

Midlet indeholder det naturlige østrogen estriol. Ovestin® anvendes mod tørhed i skeden, opstået i overgangsalderen, eller efter fjernelse af begge æggestokke.

Hvad er en hormonforstyrrelse?

Hovedsymptomet på unormal hormonproduktion er uregelmæssige menstruationer eller ophør af menstruationer. Hvis årsagen stammer fra hypofysen, kan der også være andre symptomer. Ved en del forstyrrelser i æggestokkene eller i binyrerne kan produktionen af mandligt kønshormon, testosteron, være øget.

Hvad gør man ved hormonel ubalance?

Behandling af hormonel ubalance. Hormonel ubalance er noget mange oplever på et tidspunkt i livet. For nogle er det værre end andre, og kan være årsag til store problemer eller ændringer i kroppen. I klinikken benytter jeg akupunktur til behandling af hormonel ubalance, og lytter til, hvad din krop har brug for.

Hvad kan man gøre ved hormonel ubalance?

Behandling med akupunktur. Akupunktur har vist sig at være effektiv til at afbalancere en del af de ubalancer der opstår. Uanset om der er for meget eller for lidt hormon i kroppen, så er akupunkturbehandlinger via den klassiske kinesiske metode god til at stabilisere hormonbalancen.

Hvad er overordnede hormoner?

Nogle hormoner har udelukkende til opgave at regulere udskillelsen af andre hormoner. Disse hormoner kaldes for overordnede hormoner. De fleste biologiske processer reguleres af overordnede hormoner, som styrer udskillelsen af såkaldte effekthormoner. Effekthormoner har en bestemt biologisk virkning i kroppen.

Hvordan bruges Ovestin?

Sådan skal du anvende Ovestin Begyndelsesdosis: 1 dosis creme placeres dybt i skeden 1 gang i døgnet ved sengetid i 2-3 uger. Vedligeholdelsesdosis: 1 applikatordosis creme placeres dybt i skeden 2 gange om ugen ved sengetid.

Hvad er Bioidentisk progesteron?

Bioidentiske hormoner er hormoner , der i sin molekylære struktur er identiske med de hormoner, som kroppen selv producerer, eksempelvis østrogen, progesteron eller testosteron. Det handler altså om hormonernes opbygning - ikke hvad de er lavet af eller hvem, der har lavet dem.

Er Ovestin på recept?

Ovestin® er et håndkøbslægemiddel indeholdende det naturlige østrogen estriol. Ovestin® anvendes mod symptomer på østrogenmangel; tynde og tørre slimhinder i og efter overgangsalderen, efter en fødsel eller efter fjernelse af begge æggestokke.