Table of Contents:

 1. Er kongefamilien på Gråsten Slot?
 2. Er Dronningen hjemme?
 3. Hvor kommer dronning Margrethe fra?
 4. Hvornår er de kongelige på Graasten Slot?
 5. Hvornår er dronningen på Gråsten?
 6. Hvor opholder Dronningen sig i dag?
 7. Hvornår blev dronning Margrete den 1 født?
 8. Hvor bor dronningen?
 9. Er dronningen på Gråsten Slot i dag?
 10. Hvor længe er dronningen på Gråsten Slot?
 11. Hvornår kommer Dronningen til Gråsten 2021?
 12. Er Marselisborg Slotshave åben?

Er kongefamilien på Gråsten Slot?

www. Gråsten Slot er mest kendt som sommerresidens for den kongelige familie. Det første Gråsten var et lille jagtslot, opført i midten af 1500-tallet.

Er Dronningen hjemme?

Christian 9. s Palæ er regentparrets officielle residens. Når flaget er hejst over palæet, er det et tegn på, at Dronningen er hjemme. Palæet er ikke tilgængeligt for offentligheden.

Hvor kommer dronning Margrethe fra?

Prinsesse Margrethe blev født den 16. april 1940 i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg Slot i København i sin farfar Kong Christian 10. 's regeringstid. Hun var datter af kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid af Danmark.

Hvornår er de kongelige på Graasten Slot?

Oplev Den Kongelige Livgardes daglige vagtskifte ved Graasten Slot i forbindelse med H.M. Dronningens residens henover sommeren. Tirsdag den 16. juli 2019 tager Dronningen residens på Graasten Slot, for traditionen tro at anvende det sønderjyske slot i løbet af sommeren.

Hvornår er dronningen på Gråsten?

juni. Den 23. juni modtages Hendes Majestæt Dronningen på Sønderborg Havn og på Torvet i Gråsten i forbindelse med Majestætens sommerophold på Gråsten Slot.

Hvor opholder Dronningen sig i dag?

Marselisborg Slot ligger i Aarhus og er H.M. Dronningens sommerresidens. Slottet er omgivet af en have i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker.

Hvornår blev dronning Margrete den 1 født?

Margrete 1. var dronning med andel i regeringsmagten i Danmark , i Norge og i Sverige . Hun var uden sidestykke den mest magtfulde danske kvinde i middelalderen og grundlagde den såkaldte Kalmarunion. Margrete fødtes 1353 som datter af Valdemar Atterdag og dronning Helvig.

Hvor bor dronningen?

Amalienborg er den kongelige families residens i København og består af fire identiske palæer. Amalienborg er H.M. Dronningens residens i vintermånederne. Slotsanlægget består af fire palæer, der omkranser en ottekantet plads.

Er dronningen på Gråsten Slot i dag?

I dag er slottet stillet til rådighed for Dronning Margrethe.

Hvor længe er dronningen på Gråsten Slot?

I 1935 overtog Frederik 9. og Dronning Ingrid brugsretten til Graasten Slot. Slottet har siden fungeret som sommerbolig for den kongelige familie.

Hvornår kommer Dronningen til Gråsten 2021?

"Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot" åbner for sæsonen 2021 lørdag d. 1. maj.

Er Marselisborg Slotshave åben?

Marselisborg Slotspark er åben for offentligheden, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor Dronningen opholder sig på slottet.