Table of Contents:

  1. Hvor meget forurener tekstilindustrien?
  2. Hvordan laver man tekstil?
  3. Hvordan laver man tøj?
  4. Hvordan laver man tekstiltryk?
  5. Hvilke konsekvenser har fast fashion?

Hvor meget forurener tekstilindustrien?

Årligt bliver der produceret over 65 millioner tons tøj, hvor omkring halvdelen af alt tøjet aldrig bliver genbrugt eller genanvendt. Det vil altså sige at over 30 millioner tons tøj hvert år blot bliver smidt ud og forurener.

Hvordan laver man tekstil?

Tekstil er lavet af fibre, som er blevet slået sammen eksempelvis i form af filt. Det er mange år siden, man fandt på at fremstille tekstiler, og der er derfor blevet udviklet og udarbejdet nye teknikker op gennem tiden. I gammel tid, anvendte man tekstiler, som kunst eksempelvis i form af vægtæpper.

Hvordan laver man tøj?

Kunstfibre laver man af olie fra undergrunden. Der bliver brugt mange kemikalier og store mængder vand, når der fremstilles tekstiler. Det gælder både under produktionen af råvaren på marken og under fremstillingen af tekstil på fabrikken. I gennemsnit bruges der et kilo kemikalier for hvert kilo færdige tekstiler!

Hvordan laver man tekstiltryk?

Lav tekstiltryk på tøj
  1. Læg plast ind i en T-shirt eller trøje, så bagsiden ikke bliver farvet.
  2. Beskyt arbejdsoverfladen med plast, og læg tøjet så glat som muligt. ...
  3. Skriv teksten nedenunder med smeltelim (lad ikke limpistolspidsen berøre tøjet).
  4. Brug nu en pensel til at stænke maling i forskellige farver på tøjet.

Hvilke konsekvenser har fast fashion?

Fast fashion-kritikken omhandler blandt andet de negative miljømæssige effekter: Vandforurening, brugen af giftige kemikalier samt et stadig stigende spild af tekstiler. De livlige farver, de spraglede tryk og den flotte finish på stoffet er appellerende, men der skal som regel giftige kemikalier til for at skabe dem.