Table of Contents:

  1. Hvordan finder jeg mine aner?
  2. Kan alle komme ind på Rigsarkivet?
  3. Hvordan finder man ud af hvor man kommer fra?
  4. Hvordan finder man ud af sin slægt?
  5. Hvem kan bruge Rigsarkivet?
  6. Hvor i verden stammer jeg fra?
  7. Hvor kan man få lavet en gentest?
  8. Hvad er en slægt?

Hvordan finder jeg mine aner?

Ønsker du at finde ud af, hvor din slægt oprindeligt stammer fra, kan du give dig til at søge efter dine forfædre, også kaldet slægtsforskning. For at forske i din slægt er det ofte nødvendigt at benytte de offentlige og private arkiver.

Kan alle komme ind på Rigsarkivet?

Krav på behandling af ansøgning – ikke krav på adgang For visse sager, således alle sager, der er yngre end 20 år, og sager vedrørende strafferetspleje, der er yngre end 50 år, skal Rigsarkivet indhente samtykke til adgang hos den afleverende myndighed.

Hvordan finder man ud af hvor man kommer fra?

Med MyHeritage modtager du en lille vatpind, du skal skrabe indersiden af dine kinder med og sende i reagensglas til deres laboratorium. Herefter kan du forvente at modtage dine resultater inden for 3-4 uger. Dine resultater afslører, hvor i verden dine forfædre stammer fra.

Hvordan finder man ud af sin slægt?

Med Rigsarkivets web-app Stamtraet.dk kan børn lave deres eget stamtræ. Man starter med at udfylde oplysninger om sig selv, indsætte fotos og skrive biografiske oplysninger. Herefter bygger man videre på sit stamtræ med de relationer, der er vigtige i lige præcis den enkeltes familie.

Hvem kan bruge Rigsarkivet?

Hvem bruger Rigsarkivet? Alle danskere kan som nævnt bestille arkivalier hjem fra Rigsarkivets samlinger, men det er typisk forskere, der skal bruge de pågældende arkivalier til at lave en dybdegående undersøgelse af et bestemt emne.

Hvor i verden stammer jeg fra?

Med MyHeritage DNA kan du finde slægtninge, der deler DNA-segmenter med dig, nedarvet fra den samme fælles forfader. Du kan også afdække dine forfædres etniske og geografiske oprindelser i 2.114 geografiske regioner og 42 topetniske grupper - mere end nogen anden DNA-test på markedet.

Hvor kan man få lavet en gentest?

Din læge afgør, om der er grundlag for at bestille en gentest. Der kan være mistanke om arvelig sygdom i familien eller en nyopstået genvariation hos dig, som kan forklare dine symptomer, og dermed hjælpe lægen med at vælge den rette behandling.

Hvad er en slægt?

En slægt er i biologisk systematisk en kategori, som omfatter en eller flere arter. En eller flere nærstående slægter indgår i en familie. Slægt er altså et snævrere begreb end familie, hvilket kan være forvirrende, da det oftest er modsat i forhold til slægt og familie blandt mennesker.