Table of Contents:

  1. Hvornår på året er der flest myg?
  2. Hvornår er der myg i Danmark?
  3. Er danske myg farlige?
  4. Hvordan undgår man at blive stukket af myg?
  5. Hvornår er der myg?

Hvornår på året er der flest myg?

Højsæsonen for myg er om sommeren, sådan cirka fra maj til august. Myg trives i lunt og varmt vejr. Hvis sommeren strækker sig ind i september, varer det derfor noget længere, før myggeplagen aftager sammenlignet med de år, hvor sommeren er forbi, når skolerne starter.

Hvornår er der myg i Danmark?

Sæsonen for myggestik strækker sig fra maj til august, og specielt i de tidlige morgentimer og om aftenen, er der risiko for at få myggestik. Myg er insekter, der lever af blod.

Er danske myg farlige?

Myggen Culex modestus, der kan sprede sygdommen West Nile virus fra fugle til mennesker, er for første gang fundet i Danmark. DTU Veterinærinstituttet har fundet nilfeber-myggen i Greve nær København i forbindelse med overvågning af smittespredende myg.

Hvordan undgår man at blive stukket af myg?

Gode råd
  1. Beskytte dig med en langærmet bluse, lange bukser og strømper. Husk at mørke farver tiltrækker myggene, samt at myg sagtens kan stikke gennem tyndt tøj.
  2. Anvende myggenet, myggelampe eller kølig af rummet med aircondition. ...
  3. Anvende insektafvisende midler.
  4. Bruge myggemidler på udækkede hudområder.
21. jun. 2019

Hvornår er der myg?

De fleste myg stikker om aftenen. Der findes myggearter, der er mest aktive i dagtimerne. For eksempel den hjemlige strandengsmyg. De fleste myg herhjemme er dog mest aktive i de tidlige aftentimer og i skumringen.