Table of Contents:

  1. Hvorfor stoppede man oldtidens olympiske lege?
  2. Hvornår sluttede historien om de gamle olympiske lege?
  3. Hvor blev det første moderne OL afholdt?
  4. Hvornår har man en aktiv hverdag?
  5. Hvad er let aktivitet?
  6. Hvad er hverdagsaktiviteter?

Hvorfor stoppede man oldtidens olympiske lege?

Atleterne blev med tiden mere og mere professionelle, der kom flere discipliner, flere regler, flere tilskuere og legene blev udvidet fra fem til seks dage. Men festen var religiøs og ophørte samtidig med, at kristendommen holdt sit indtog. De sidste olympiske lege blev afholdt i 393 e.Kr.

Hvornår sluttede historien om de gamle olympiske lege?

Antikkens olympiske lege var en sportsbegivenhed, der blev afholdt ved Olympia i Grækenland hvert fjerde år i en periode på mere end 1.000 år fra 776 f.Kr. frem til år 393. De antikke olympiske lege blev senere inspiration for de moderne olympiske lege, der er blevet afholdt siden 1896.

Hvor blev det første moderne OL afholdt?

I 1894 etableredes IOC, den første Internationale Olympiske Komité, og i 1896 blev de første moderne olympiske lege afholdt i Athen. Det blev altså afholdt der, hvor de antikke lege havde fundet sted før. 14 nationer deltog og 241 atleter var i aktion i forskellige discipliner.

Hvornår har man en aktiv hverdag?

Du har enten et job, hvor du står eller går i løbet af dagen eller du cykler til og fra job, dyrker motion 1-2 gange om ugen eller er aktiv med almindeligt husholdningsarbejde (rengøring, indkøb, madlavning osv). Hvis du både har et aktivt job og fritid, så skal du overveje om du ligger på "Moderat" i stedet.

Hvad er let aktivitet?

Sundhedsstyrelsen anbefaler at: ✓ At alle børn og unge under 18 år er fysisk aktive mindst 60 minutter om dagen. Aktiviteterne skal være af moderat intensitet. ... De 30 minutter kan opdeles i mindre perioder, fx 15 minutter om morgenen og 15 minutter senere, eller 3 gange 10 minutter i løbet af dagen.

Hvad er hverdagsaktiviteter?

Fysisk aktivitet indeholder således et bredt spektrum af aktiviteter lige fra idræt, sport og motion (dvs. struktureret fysisk aktivitet) til hverdagsaktiviteter som havearbejde, cykling som transport, at tage trappen eller gå en tur med hunden (dvs. ustruktureret fysisk aktivitet).