Table of Contents:

  1. Hvad er godt ved genbrug?
  2. Hvorfor er det godt at købe genbrug?
  3. Hvorfor er der genbrugsbutik?
  4. Hvem smider mest affald ud?
  5. Hvor meget skrald smider en dansker ud i naturen om året?

Hvad er godt ved genbrug?

Hvorfor er genbrug vigtigt? Genbrug har mange fordele, både for mennesker men også for miljøet. Ved at genbruge produkter, hjælper vi med at bevare miljøet, eksempelvis når vi genbruger papir, og mindsker antallet af træer, der bliver fældet. I forlængelse heraf, sparer man samtidig energi.

Hvorfor er det godt at købe genbrug?

Spar penge Det er ikke bare et godt valg for miljøet at købe genbrug. Genbrugstøj har også den fordel, at det som regel koster en brøkdel af nyprisen. Og gør du genbrug til en del af din livsstil, er der mange penge at spare.

Hvorfor er der genbrugsbutik?

Genbrug giver dig mulighed for at skabe en individuel og unik stil, der passer til din personlighed. Til forskel fra de nye varer fra kædebutikker, som bliver produceret i mange eksemplarer og sælges over hele landet, er genbrug ofte one-of-a-kind.

Hvem smider mest affald ud?

Undersøgelser viser også, at unge mellem 15 og 25 år smider mest affald - og samler mindst op efter andre. Unge smider mere affald på gaden, når de er sammen med deres venner på samme alder. Konklusionen er, at danskerne - børn som voksne - smider mindre affald, når de vil gøre et godt indtryk på andre.

Hvor meget skrald smider en dansker ud i naturen om året?

Vi smider 844 kg husholdningsaffald ud om året per dansker.