Table of Contents:

  1. Hvor kommer papiret fra?
  2. Hvordan laver man pergament?
  3. Hvad er den bedste opfindelse?
  4. Hvem har lavet papir?
  5. Hvad er den største opfindelse?
  6. Hvad er den vigtigste opfindelse?
  7. Hvad er papir fremstillet af?

Hvor kommer papiret fra?

Verdens første papir blev fremstillet i Egypten for 5000 år siden. Dengang blev det lavet af fibrene fra papyrusplanten. I dag er træ det mest almindelige. I Egypten fandt man for 5000 år siden ud af at lave papir af papyrusplanten.

Hvordan laver man pergament?

I modsætning til papyrus og papir er pergament af animalsk oprindelse, idet det laves af skind fra kalve, får og geder, som skrabes, tørres og udstrækkes i en træramme.

Hvad er den bedste opfindelse?

Hjulet overgår alt. Allerøverst på listen troner dog en ældgammel opfindelse, nemlig hjulet, mens flymaskinen og elpæren indtager de næste pladser. Også penicillin og det vandskyllende toilet sniger sig ind i top 10.

Hvem har lavet papir?

Cai Lun Elmer L. Gaden Papir/Opfindere

Hvad er den største opfindelse?

Telefonen. Den 7. marts 1876 blev den skotsk-fødte amerikanske videnskabsmand Alexander Graham Bell tildelt den officielle patent på sin opfindelse - telefonen. Bell, der arbejdede på en skole for døve på det tidspunkt, arbejdede md at skabe en enhed, der ville tillade lyd, der skulle transmitteres via elektricitet.

Hvad er den vigtigste opfindelse?

Penge som betalingsmiddel sniger sig lige med på listen, og penicillin er der også. Men hjulet bliver slået, når vi kårer historiens vigtigste opfindelser.

Hvad er papir fremstillet af?

Papir er lavet af træ. Man laver papir af nåletræ som gran og fyr - og af løvtræ som birk, bøg eller asp. I skoven planter man tit træerne tæt, for at de kan give læ til hinanden. På et tidspunkt bliver de så store, at de har brug for mere plads - og mere lys.