Table of Contents:

  1. Kan skimmelsvamp give kløe?
  2. Kan man få lungebetændelse af skimmelsvamp?
  3. Kan skimmelsvamp give diarre?
  4. Hvordan får man undersøge indeklima?
  5. Hvordan reagerer kroppen på skimmelsvamp?
  6. Hvem kan måle indeklima?
  7. Kan skimmelsvamp give ondt i halsen?
  8. Hvad kan der ske ved at bo i skimmelsvamp?

Kan skimmelsvamp give kløe?

Skimmelsvamp kan fremkalde forskellige symptomer, fx irriterede slimhinder, åndedrætsbesvær, kløe på huden, hovedpine og koncentrationsbesvær.

Kan man få lungebetændelse af skimmelsvamp?

I meget sjældne tilfælde kan gentagne sygdomstilfælde af lungebetændelse skyldes udsættelse for skimmelsvamp. Der kan i så fald være tale om allergisk alveolitis. Diagnosen stilles på baggrund af anamnese, eksponering samt kliniske og parakliniske fund.

Kan skimmelsvamp give diarre?

Den fulde liste over langsigtede skimmelsvamp symptomer: Migræne (omskrivning af konstant hovedpine) Konstant træthed. Kvalme og opkast. Diarré

Hvordan får man undersøge indeklima?

Hvis du har mistanke om, at din bolig er for fugtig, kan du købe en fugtmåler (hygrometer). Med den kan du tjekke, hvor høj den relative luftfugtighed er i din bolig. Indendørs skal fugtigheden i luften helst være under 60-65 procent om sommeren, hvis det er muligt, og under 40-45 procent om vinteren.

Hvordan reagerer kroppen på skimmelsvamp?

Symptomerne kan typisk være irriterede øjne og tilstoppet næse, astma, hoste og infektioner i luftvejene. Andre mulige symptomer er træthed og koncentrationsbesvær, hovedpine, svien i halsen, en brændende fornemmelse i huden og almen utilpashed.

Hvem kan måle indeklima?

Med en indeklima-måling fra Dansk Miljø Analyse får du et overblik over tilstanden på indeklimaet, så du ved, hvor du skal sætte ind. Vores indeklima-måling dækker alle de vigtige parametre, som udgør et sundt indeklima.

Kan skimmelsvamp give ondt i halsen?

Symptomerne kan typisk være irriterede øjne og tilstoppet næse, astma, hoste og infektioner i luftvejene. Andre mulige symptomer er træthed og koncentrationsbesvær, hovedpine, svien i halsen, en brændende fornemmelse i huden og almen utilpashed.

Hvad kan der ske ved at bo i skimmelsvamp?

Sundhedsstyrelsen vurderer, at hvis man opholder sig i bygninger med dårligt indeklima, kan det give sig udslag i de såkaldte indeklimasymptomer som irriterede slimhinder, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Det rammer især følsomme personer samt børn og voksne, der i forvejen har astma, høfeber eller allergi.