Table of Contents:

  1. Hvordan jager krokodiller?
  2. Hvor stammer krokodille fra?
  3. Hvad er den største krokodille art?
  4. Hvor stor er verdens største alligator?
  5. Hvorfor er en krokodille farlig?
  6. Hvor mange bliver spist af krokodiller om året?
  7. Er der krokodiller i Danmark?

Hvordan jager krokodiller?

Krokodillen er et rovdyr, men egentlig et dovent et af slagsen. Den er kendt som den stille jæger og venter således på at byttet kommer tæt nok på, før den ved rette øjeblik angriber sit bytte. Afhængigt af krokodillens alder og størrelse spiser den alt fra fisk til padder til pattedyr i forskellig størrelse.

Hvor stammer krokodille fra?

Krokodiller forekommer hovedsageligt i tropisk lavland, men alligatorer findes desuden i det sydøstlige USA og i Yangtze-floden i Kina. De er mest kødædende, alt efter art æder de dyr som fisk, krebsdyr, bløddyr, fugle og pattedyr. Hunner lægger deres æg i et hul eller i en dynge.

Hvad er den største krokodille art?

Fakta om nil-krokodillen. Der er fire forskellige arter i Afrika, hvor Nilkrokodillen er den største af dem. Her er Nilkrokodillen den næststørste af krokodille arterne i verden. Den største af dens art der nogensinde er blevet fundet var i Tanzania, hvor den målte 6,45 meter lang og vejede 1090 kilo.

Hvor stor er verdens største alligator?

Voksne hunner af den amerikanske alligator bliver normalt op til 2,6 meter lange, mens voksne hanner bliver omkring 3,4 meter. Den største han nedlagt i 1890 menes at have målt 5,8 meter. Det største videnskabeligt bekræftede eksemplar er en han fra Florida, der målte 4,23 m og vejede 473 kg.

Hvorfor er en krokodille farlig?

Man skal passe på med krokodiller. De er farlige dyr. De spiser ikke mennesker, men hvis man kommer for tæt på, kan de godt finde på at angribe – og de kan godt slå et menneske ihjel.

Hvor mange bliver spist af krokodiller om året?

Det prægtige dyr, der umiddelbart ser fredeligt og roligt ud, dræber 300-500 personer hvert år. Foto: Colourbox 5. plads: Krokodiller. Krokodiller er hvert år skyld i 600-800 dødsfald.

Er der krokodiller i Danmark?

Vilde krokodiller i Danmark Det skulle man ikke tro, men både på Bornholm, på Sydsjælland og på Falster er der fundet spor af krokodilletænder og aflejringer, der beviser, at de store krybdyr havde hjemme på dansk jord for mange millioner år siden.