Table of Contents:

  1. Hvor lever krokodiller og alligatorer?
  2. Hvordan får krokodiller unger?
  3. Hvad er den største krokodille?
  4. Hvor er der krokodiller i Australien?
  5. Er der krokodiller i Mississippi?
  6. Hvor mange krokodiller er der?

Hvor lever krokodiller og alligatorer?

Krokodiller forekommer hovedsageligt i tropisk lavland, men alligatorer findes desuden i det sydøstlige USA og i Yangtze-floden i Kina. De er mest kødædende, alt efter art æder de dyr som fisk, krebsdyr, bløddyr, fugle og pattedyr.

Hvordan får krokodiller unger?

Når en krokodillemor skal lægge æg, laver hun en rede. Nilkrokodillen graver et dybt hul i sandet, mens saltvandskrokodillen laver en stor kompostbunke af blade og grene. Krokodiller lægger omkring 50 æg ad gangen. Når ungerne er parate til at komme ud af æggene, kalder de på deres mor med skingre pip.

Hvad er den største krokodille?

Ifølge Wikipedia hedder verdens største krokodille Yai (hvilket meget sigende betyder “stor” på thai) og er 6 m lang og vejer 1114,27 kg. Yai blev født den 10. juni 1972 på den berømte Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo i Thailand. Yai har samtidig rekorden som den største krokodille, der nogensinde er indfanget.

Hvor er der krokodiller i Australien?

Australsk krokodille (Crocodylus johnsoni) eller australsk ferskvandskrokodille som den også benævnes, er en endemisk krokodilleart der lever i Australien. Den er udbredt i de nordlige regioner af Australien. Denne art er langt mindre end den anden australske krokodilleart, saltvandskrokodillen.

Er der krokodiller i Mississippi?

Leveområder. Alligatoren lever i subtropiske ferskvandsområder, så som marskområder, sumpe, floder, søer mm. Den amerikanske alligator lever i det sydlige USA (se kortet i boksen), i staterne Alabama, Arkansas, North Carolina og South Carolina, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, Oklahoma og Texas.

Hvor mange krokodiller er der?

I dag findes der 23 arter af krokodiller fordelt på tre familier: ægte krokodiller, alligatorer og gavialer.