Table of Contents:

  1. Hvad er et autoriseret værksted?
  2. Hvor kan man klage over værksted?
  3. Er Automester et autoriseret værksted?
  4. Kan autoriseret service betale sig?
  5. Er der reklamationsret på reparationer?
  6. Hvad koster service og olieskift?
  7. Hvor længe må en bil være på værksted?
  8. Hvad tager en mekaniker i timen?

Hvad er et autoriseret værksted?

Autoriserede værksteder, efter godkendelse fra importøren, der oftest kun tager ét eller flere bestemte bilmærker. Uafhængige værksteder, der reparerer de fleste biler uanset bilens mærke.

Hvor kan man klage over værksted?

Ankenævn for biler er godkendt af erhvervsministeren og behandler klager over autoreparationer, der har kostet mere end 1.500 kroner. Center for Klageløsning kan behandle klager over tilbehør til biler. Forbruger Europa kan hjælpe dig med en klagesag, hvis du får problemer med et værksted i et andet europæisk land.

Er Automester et autoriseret værksted?

Alle vores værksteder er certificerede og servicerer bilen efter bilfabrikkernes forskrifter. Vi opfylder alle krav – og du bevarer fabriksgarantien.

Kan autoriseret service betale sig?

Hvis du altid bruger en autoriseret service, kan du i mange tilfælde tilbydes kulance efter garantiperiodens udløb. Dette betyder, at visse reparationer kan være op til fuldt dækket, selv efter garantien er udløbet.

Er der reklamationsret på reparationer?

Reparationer kan du klage over i op til 3 år. Det gælder både, når du får repareret en vare, der er mere end 2 år gammel, og når reparationen sker inden for de 2 års reklamationsret. Gem kvitteringen for din reparation. Så har du et bevis, hvis du får behov for at klage.

Hvad koster service og olieskift?

Få det rigtige service på din bil Gennemsnitspris 1262 kr*. Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Gennemsnitspris - kun 1262 kr*. Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Hvor længe må en bil være på værksted?

Afhjælpningen skal dog fortsat ske inden rimelig tid. Om ”rimelig tid” er en, to, tre måneder eller mere, er der ikke noget entydigt svar på. Også selvom værkstedet har anvendt reparationstiden effektivt, reservedele er i restordre eller fabrikken arbejder på en løsning, løber den rimelige tid ud på et tidspunkt.

Hvad tager en mekaniker i timen?

Det billigste værksted i undersøgelsen findes i Gram og koster 250 kr. i timen, mens det dyreste ligger i Birkerød og koster 1043 kr. i timen. Hos bilejernes interesseorganisation FDM er man ikke overrasket over resultatet af opgørelsen.