Table of Contents:

  1. Hvorfor får man betændelse i negleroden?
  2. Hvorfor er mine fingre hævede?
  3. Hvorfor har man neglerødder?
  4. Hvorfor dunker sår?
  5. Hvorfor hæver min hånd?

Hvorfor får man betændelse i negleroden?

Neglebetændelse kan opstå pga. et flosset neglebånd, neglebidning, fingersutning, manicure eller påsætning af kunstige negle. Personer, som har hænderne meget i vand på deres arbejde, er særligt udsatte for at neglebetændelse.

Hvorfor er mine fingre hævede?

Hvis dine led er hævede, varme og ømme, kan det være tegn på en inflammation (gigtbetændelse). Inflammationen kan skyldes en autoimmun gigtsygdom som f. eks. leddegigt, psoriasisgigt eller urinsyregigt: Eller den kan være en reaktion på, at leddet er overbelastet, så der er opstået en betændelsestilstand i bløddelene.

Hvorfor har man neglerødder?

Neglen vokser fra negleroden, der er forbundet med neglesengen dybt nede i underhuden. Negleroden består af levende celler dybt nede i underhuden, men når de passerer negleroden, er de omdannet til døde forhornede lag af keratinceller.

Hvorfor dunker sår?

Hvis dit sår bliver meget rødt, betændt, eller hvis kløen bliver til en dunkende fornemmelse, skal du kontakte din læge , da dette kan være tegn på infektion, der måske skal behandles medicinsk hurtigst muligt.

Hvorfor hæver min hånd?

Karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom opstår, hvis sener ved håndleddet og i håndfladen bliver overbelastet. Hvis dette sker, og senerne hæver op i håndroden ved håndfladen, kan der opstå et tryk på en nerve. Dette giver føleforstyrrelser med en prikkende, stikkende fornemmelse i fingrene.