Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen på firmelse og konfirmation?
  2. Hvilke splittelse har der været i kirkens historie?
  3. Hvad er forskellen på katolsk og luthersk nadver?
  4. Hvor kommer konfirmationen fra?
  5. Hvordan foregår en konfirmationsfest?
  6. Hvem indførte konfirmationen i Danmark?
  7. Hvor kan man købe konfirmationskjoler?
  8. Hvor lang tid varer en konfirmationsfest?

Hvad er forskellen på firmelse og konfirmation?

Firmelse er det katolske ord for konfirmation. Det er et af de syv sakramenter i den romerskkatolske kirke. Firmelse, eller confirmatio (latin), er sendelsens sakramente. Man bekræfter sin tro og sit livsgrundlag over for menigheden og dens biskop.

Hvilke splittelse har der været i kirkens historie?

Reformationen var en række begivenheder i kirke og samfundsliv, der i løbet af det 16. århundrede førte til en spaltning af den katolske kirke og til dannelsen af nye protestantiske kirkesamfund. Blandt de største og mest kendte af disse nye kirker er de reformerte, de baptistiske og de evangelisk-lutherske.

Hvad er forskellen på katolsk og luthersk nadver?

Efter reformationen i 1536 blev nadveren bibeholdt som følge af ritualets skriftlige basis i Bibelen i modsætning til andre sakramenter fra den katolske kirke. I denne detalje fra en alterforside fra 1561 i Torslunde kirke ses uddelingen af brødet og vinen til menige kirkegængere.

Hvor kommer konfirmationen fra?

Konfirmation er en kirkelig handling, hvor unge ved overgangen til voksenalderen bekræftes i deres dåb; i Danmark indført i 1736. Oprindelig var konfirmationen en del af dåbshandlingen, nemlig den åndsmeddelelse gennem håndspålæggelse, der fulgte efter dåben (jf. Ap.

Hvordan foregår en konfirmationsfest?

Hvordan foregår selve konfirmationsritualet? Efter at præsten har holdt tale for konfirmanderne, og konfirmanderne i fællesskab har sagt trosbekendelsen, foregår den egentlige konfirmation oppe ved alteret, hvor konfirmanderne knæler én for én, mens konfirmandens familie typisk rejser sig.

Hvem indførte konfirmationen i Danmark?

januar 1736, blev udstedt af Christian 6. (født 1699, regent ). Loven gjorde konfirmation obligatorisk for alle børn i kongerigerne Danmark og Norge. Et vigtigt element i loven var, at konfirmanderne skulle gennemgå et undervisningsforløb i kristendommens rette lære, inden de kunne indstilles til konfirmation.

Hvor kan man købe konfirmationskjoler?

Du kan købe din CLARÓN Konfirmationskjole online fra www.claron.dk eller i vores butik Copenhagen Bridal, hvor du finder mere en 300 konfirmationskjoler på lager. Besøg butikken indenfor vores normale åbningstider. Vi anbefaler forudgående tidsbestilling via www.cph-brudekjoler.dk eller www.claron.dk.

Hvor lang tid varer en konfirmationsfest?

Hvor længe skal festen vare? Nogle gæster vil gerne vide, hvornår de kan forvente festen slutter, mens andre foretrækker at lade festen køre til den lyse morgen. Gør dine gæster opmærksomme på, hvad du selv forventer og ønsker.