Table of Contents:

  1. Hvor ligger kronjuveler?
  2. Hvor var de danske kronjuveler under krigen?
  3. Hvordan er arvefølgen i det danske kongehus?
  4. Hvornår kom kronjuvelerne til Rosenborg?
  5. Hvor udstilles Dronningens smykker?

Hvor ligger kronjuveler?

På Rosenborg findes der fire smykkesæt, der betegnes kronjuveler. De har alle fået deres nuværende form ved Christian 8. s dronning, Caroline Amalie, som fik dem redesignet i 1840'erne, men flere af stenene er langt ældre. Kronjuvelerne må kun anvendes af Dronningen og kun indenfor rigets grænser.

Hvor var de danske kronjuveler under krigen?

af England og flere af hans efterfølgere. De danske kronjuveler er på Rosenborg; de norske forsvandt 1537, da Trondheims ærkebisp tog dem med på flugten fra Norge; de svenske er i Stockholm; de russiske, iblandt hvilke der er store kostbarheder, bl.

Hvordan er arvefølgen i det danske kongehus?

For tiden ser arvefølgen til den danske trone således ud: Kronprins Frederik. Prins Christian. Prinsesse Isabella.

Hvornår kom kronjuvelerne til Rosenborg?

Spænder og smykker udført af Frederik Fabritius (I) 1731. Samling af kronjuveler til den regerende dronnings brug, grundlagt af dronning Sophie Magdalene i hendes testamente 1746 og senere forøget ved gaver fra efterfølgende dronninger og prinsesser.

Hvor udstilles Dronningens smykker?

I 2022 markerer Kongernes Samling Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum med særudstillingen ”En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker”. Udstillingen vises på Amalienborgmuseet i Christian VIII's Palæ på Amalienborg til og med 23. oktober 2022.