Table of Contents:

  1. Hvor farlige er vulkanerne Vesuv og Stromboli?
  2. Kan vulkanen i Pompeji gå i udbrud igen?
  3. Hvor meget af Pompeji er udgravet?
  4. Er Vesuv stadig aktiv?
  5. Hvilken storby ligger i dag i nærheden af vulkanen Pompeji?
  6. Hvor farlige vulkanerne Vesuv?
  7. Hvordan fandt man Pompeji?
  8. Hvilken storby ligger i dag i nærheden af Vesuv?
  9. Hvornår gik Pompeji i udbrud?
  10. Hvor ligger vulkanen Stromboli?

Hvor farlige er vulkanerne Vesuv og Stromboli?

et kvarter bliver overskyllet af vulkanske udbrudsprodukter, såsom hede askeskyer og andre udbrudsprodukter. Her lever over 1 million mennesker i dag. Vesuv har mange gange vist, at den må betragtes som en meget farlig og eksplosiv vulkan, specielt efter sine hvileperioder.

Kan vulkanen i Pompeji gå i udbrud igen?

I dybet under vulkanen strømmer ny lava – magma – til kammeret og på et tidspunkt vil Vesuv udspy sit dødbbringende indhold ud over alle de mennesker og byer, som ligger omkring den. Eksperterne er sikker på, at det vil ske igen, men bare ikke hvornår. Det kunne blive i år men også om 200 år.

Hvor meget af Pompeji er udgravet?

Overskygget af Pompeji Man kan forklare det med, at Pompeji er den største by med ca. 20.000 indbyggere, og at den er næsten helt udgravet, mens Herculaneum er mindre med et formodet indbyggertal på omkring 10.000, og blot en fjerdedel udgravet.

Er Vesuv stadig aktiv?

Vesuv ( Vesuvio, Vesuvius), som ligger ved Napoli i Syditalien, er med sine 1281 meter den næststørste vulkan i Italien. Vesuv anses som en af verdens farligste vulkaner, da den stadig er aktiv og et stort udbrud kan udrydde Napoli og store dele omkring - der bor omkring 3 millioner mennesker i vulkanens nærområde.

Hvilken storby ligger i dag i nærheden af vulkanen Pompeji?

Vesuv er kendt for sit kraftige udbrud i 79 e.Kr, der blandt andet ødelagde den nærliggende by Pompeji. Grundet storbyen Napolis nærhed til Vesuv, anses vulkanen som en af verdens farligste, med en befolkning på ca tre millioner i sit omland.

Hvor farlige vulkanerne Vesuv?

Vesuv er kendt for sit kraftige udbrud i 79 e.Kr, der blandt andet ødelagde den nærliggende by Pompeji. Grundet storbyen Napolis nærhed til Vesuv, anses vulkanen som en af verdens farligste, med en befolkning på ca tre millioner i sit omland. Omkring Vesuv er etableret en nationalpark på 10.000 kvm.

Hvordan fandt man Pompeji?

Fra 79 e.Kr. blev Pompeji gemt væk under 6 meter aske og pimpsten og dukkede først op ved udgravningerne i 1748. De mere systematiske udgravninger begyndte dog først i 1861 under ledelse af Giuseppe Fiorelli (1823-96), og i dag er omkring 2/3 af byen frilagt.

Hvilken storby ligger i dag i nærheden af Vesuv?

Vesuv er kendt for sit kraftige udbrud i 79 e.Kr, der blandt andet ødelagde den nærliggende by Pompeji. Grundet storbyen Napolis nærhed til Vesuv, anses vulkanen som en af verdens farligste, med en befolkning på ca tre millioner i sit omland.

Hvornår gik Pompeji i udbrud?

Byerne Pompeji, Stabiæ og Herculaneum var de største, kendte byer, der blev begravet ved Vesuvs udbrud 24. august år 79. Herculaneum blev ikke ramt af lava og derfor ikke ødelagt, selv om byen blev begravet i aske fra udbruddet.

Hvor ligger vulkanen Stromboli?

Stromboli (Oldgræsk: Στρογγύλη, betydende "rund") er en aktiv vulkanø tilhørende den italienske øgruppe De Æoliske øer i det Tyrrhenske hav nord for Sicilien. Øen har ca. 400 indbyggere.