Table of Contents:

 1. Hvordan ser en Husbuk ud?
 2. Hvilke skadedyr er mest skadelige for bygninger?
 3. Hvordan får man borebiller væk?
 4. Hvad koster det at bekæmpe borebiller?
 5. Hvor lang tid tager det for et angreb med borebiller at nedbryde en tagkonstruktion?
 6. Er borebiller farlige?
 7. Hvilke dyr spiser træ?
 8. Hvordan bekæmper man husbukke?
 9. Hvad behandler man borebiller med?
 10. Hvad er en borebille?
 11. Kan man selv behandle for borebiller?

Hvordan ser en Husbuk ud?

Husbukken (Hylotrupes bajulus) er en sortbrun bille, der som voksen er 10-25 mm lang. Den har en karakteristisk ulden, hvidlig behåring på dele af kroppen, og på ryggen har den to blanke, sorte knopper. Den har store, klare flyvevinger under dækvingerne, og når temperaturen er høj nok, flyver den rimeligt godt.

Hvilke skadedyr er mest skadelige for bygninger?

 • Myrer er gavnlige i haven, men kan være til stor gene i huset. ...
 • Borebillen udgør også et skadedyr der typisk angriber ældre huse. ...
 • Husbukken er det insekt der kan forvolde mest skade på træ i huse. ...
 • Violbukken har som alle træbukkene lange kraftige følehorn.

Hvordan får man borebiller væk?

Er der tale om et større angreb, kan du forsøge med et godkendt træbeskyttelsesmiddel, som du kan købe hos farvehandleren eller i byggemarkedet. Ofte skal der dog en professionel behandling fra et skadedyrsfirma til for at slå borebillerne helt ned og forhindre, at skadedyrene kommer igen.

Hvad koster det at bekæmpe borebiller?

Der kan opstå store skader ved besøg af borebiller. For effektiv bekæmpelse: tøv ikke med at tage kontakt til SOS Skadedyrssikring, inden træværket tager mere skade end højst nødvendigt. Prisen for bekæmpelse af borebiller er kr. 100,- pr.

Hvor lang tid tager det for et angreb med borebiller at nedbryde en tagkonstruktion?

træsort, trækvalitet, fugtforhold og hvilken art der er tale om) mellem 2 og 10 år, hvorefter de gnaver sig ud til træets overflade.

Er borebiller farlige?

Er borebiller farlige? Borebiller hverken bider, kradser eller på anden måde angriber mennesker eller dyr, de er faktisk meget svære at finde. De kan dog æde træ og ødelægge holdbarheden og stabiliteten af det træ de bosætter sig i, deraf “træ-ødelæggende insekter”.

Hvilke dyr spiser træ?

Larverne fra husbukke, borebiller og splintvedbiller kan gnaske løs af træet i dit hus i årevis, uden at du opdager det. Læs her, hvad du kan gøre for at gøre dit hjem uattraktivt for billerne, og hvordan du kan bekæmpe dem og deres larver, når de først er begyndt at gøre skade på træværket i dit hjem.

Hvordan bekæmper man husbukke?

Husbukke er skadedyr, og de skal bekæmpes med et specialmiddel, som sprøjtes på det angrebne træ – det træ, som larverne lever af. Skadedyrsbekæmpelse med konserveringsmidler forgifter larverne. En konservering mod træskadedyr holder i en lang årrække, og MORTALIN giver derfor ofte 10 års garanti på behandlingen.

Hvad behandler man borebiller med?

Et mindre angreb af borebiller kan standses, hvis du stryger det skadede træ med et særligt beskyttelsesmiddel mod træskadedyr. Vælg et, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Behandlingen gentages to-tre gange.

Hvad er en borebille?

Borebillen er et insekt, der borer i træ og spiser det. Men det er faktisk ikke de voksne biller, der står for at bore og ødelægge træet. Det er derimod borebillens larver. I juni-august lægger hunnerne 20-60 æg på overfladen af et stykke træ.

Kan man selv behandle for borebiller?

Er det ikke nok til bekæmpelse af borebiller, kan du behandle dit træ med træbeskyttelsesmidler, der er godkendt til formålet. Midlerne kan købes i byggemarkeder, tømmerhandler og farvehandler. Vær dog opmærksom på, at får du ikke fjernet alle borebiller, kommer de formentlig igen.