Table of Contents:

 1. Hvad er definitionen på et organ?
 2. Hvor ligger vores organer?
 3. Hvad gør de forskellige organer?
 4. Hvor sidder vores indre organer?
 5. Hvad er kroppens vigtigste organ?
 6. Hvor er de indre organer placeret?
 7. Hvor sidder nyren på et menneske?
 8. Hvad styrer dine organer?
 9. Hvor sidder milt og lever?
 10. Hvad er det mindste organ i kroppen?
 11. Hvad er Hvor i maven?

Hvad er definitionen på et organ?

I biologi er et organ (latin: organum, "instrument, værktøj") en samling af biologisk væv, som udfører en specialiseret funktion eller grupper af funktioner.

Hvor ligger vores organer?

Samtlige organer befinder sig i bughulen og samarbejder om nedbrydelsen og optagelsen af den føde vi indtager.

Hvad gør de forskellige organer?

Organer er karakteriseret ved nogle helt særlige egenskaber: ”Et Organ skal have strukturelle enheder, sammensat af forskellige celler og væv, der er lavet til at varetage bestemte funktioner i en flercellet organisme”. Et eksempel på et organ kunne være hjertet, der får blodet til at løbe rundt i kroppen.

Hvor sidder vores indre organer?

Bughulen er det store område, der er placeret mellem brystkassen og bækkenet. I bughulen, sidder der mange indre organer. Så har du ondt i maven, kan der være mange grunde. Et af de indre organer i området er milten.

Hvad er kroppens vigtigste organ?

Hjertet. Et af de vigtigste organer i kroppen er hjertet. Det sørger for at der hele tiden kommer friskt blod som det får fra lungerne ud i hele kroppen ved at pumpe.

Hvor er de indre organer placeret?

Bughulen er det store område, der er placeret mellem brystkassen og bækkenet. I bughulen, sidder der mange indre organer. Så har du ondt i maven, kan der være mange grunde. Et af de indre organer i området er milten.

Hvor sidder nyren på et menneske?

Nyrerne ligger på hver sin side af rygsøjlen, opadtil bagest i bughulen. Nyrerne regulerer koncentrationen af en række stoffer i kroppen og udskiller affaldsstoffer og væske. Derudover danner nyrerne hormoner, som regulerer blodtrykket og dannelsen af røde blodlegemer.

Hvad styrer dine organer?

De fleste organer styres ubevidst af hjernen gennem det autonome nervesystem. Hjertet kan fx slet ikke påvirkes med bevidstheden, selv om man mere eller mindre direkte kan få pulsen op ved at løbe op ad trapper eller ved at tænke på noget uhyggeligt.

Hvor sidder milt og lever?

Milten befinder sig i øvre, venstre side af bughulen - under de nederste ribben (se tegning). Milten kan skades af stump eller gennemtrængende vold mod bugen og de nedre ribben på venstre side, undtagelsesvist også ved forskellige operationer eller kikkertundersøgelser. Milten er omgivet af en kapsel.

Hvad er det mindste organ i kroppen?

Celler anses som værende de mindste enheder i levende ting, og de udgør det næste niveau, det cellulære niveau. Celler har nogle fælles funktioner, men individuelt set varierer de meget i størrelse og form, hvilket er med til at give dem unikke funktioner i kroppen. Hos de mest simple levende væsener, f. eks.

Hvad er Hvor i maven?

Bughulen (eller abdomen) er det hulrum i kroppen, der befinder sig mellem brystkassen (thorax) og bækkenet. Bughulen indeholder et stort antal af kroppens organer, herunder alle fordøjelsesorganer (mavesæk, tynd- og tyktarm, lever, bugspytkirtel og galdeblære) samt nyrer, binyrer og milt.