Table of Contents:

  1. Hvorfor bruger man ikke mere bølgeenergi?
  2. Hvor meget af Danmarks energi kommer fra bølgeenergi?
  3. Hvor kan man surfe i Europa?
  4. Hvad skaber bølgerne?
  5. Hvordan kan man se om det er 1 eller 2 sortering?
  6. Hvor meget af Danmarks energi kommer fra vandkraft 2020?
  7. Hvor surfer man?

Hvorfor bruger man ikke mere bølgeenergi?

Mange teknologier er i spil Kun 0,1 procent af den danske elproduktion kommer fra vand. Det er dog ikke bølgekraft, men el fra små vandkraftværker, der udnytter niveauforskelle fra opdæmmede søer. »Det er ikke som med vindenergi, hvor der er enighed om, at en trevinget vindmølle på en horisontal akse fungerer bedst.

Hvor meget af Danmarks energi kommer fra bølgeenergi?

Bølgekraft kan dække 15 procent af Danmarks energiforbrug - Energy Supply DK.

Hvor kan man surfe i Europa?

Europa har masser af fede surfspots, og især i Sydeuropa kan du fange nogle glimrende bølger. I det vestlige Frankrig, nordlige Spanien og langs kysten i Portugal er der flere gode spots.

Hvad skaber bølgerne?

Bølger dannes af vinden Vinden påvirker havets overflade og begynder med at danne små krusninger (kapillarbølger). Når vinden øges bliver krusningerne større og danner på et tidspunkt det som vi alle ser som bølger.

Hvordan kan man se om det er 1 eller 2 sortering?

Det er 1. sortering, hvis der ingen ridse er, og 2. sortering, hvis der er en ridse.

Hvor meget af Danmarks energi kommer fra vandkraft 2020?

På verdensplan bidrager vandkraften med ca. 7 % af al energiproduktion. I Danmark er det langt under 1%. I et land som Norge, hvor der er bjerge og elve, fremstilles næsten al el ved hjælp af vandkraft.

Hvor surfer man?

Med Danmarks hele 8.700 kilometer kystlinje er der rig mulighed for at lære at surfe. Især ved Jyllands vestkyst, hvor Klitmøller, også kaldt ”Cold Hawaii”, er Danmarks surfmekka. Generelt er hele vestkysten ideel til surfing, men også Nordsjællands kyst kan være med her.