Table of Contents:

  1. Hvad spiser en sommerfugl med?
  2. Hvordan ser en admiral sommerfugl ud?
  3. Hvad har en sommerfugl brug for?
  4. Hvad lever Sommerfuglen af?
  5. Hvilket insekt er admiraler?
  6. Hvornår går sommerfugle i hi?
  7. Hvordan overlever sommerfugle om vinteren?
  8. Hvor er sommerfugl om vinteren?

Hvad spiser en sommerfugl med?

Sommerfugle elsker søde planter og blomster Nektar fra blomster, nedfalden frugt og harpiks fra træer som birk og fyr er blandt de ting, som sommerfuglene holder ekstra meget af at spise.

Hvordan ser en admiral sommerfugl ud?

Udseende. Admiralen er en stor dagsommerfugl med et vingefang på 5,5-7 centimeter. Oversiden af vingerne har sort bund med hvide pletter på den yderste spids af forvingerne. Længere inde på forvingerne samt på kanten af bagvingerne ses et lysende orange bånd.

Hvad har en sommerfugl brug for?

De voksne sommerfugle har brug for vand og føde, så de bliver i stand til at lægge æg til det næste hold sommerfugle. Maden finder de i blomster, hvor nektar er som sukker og derfor giver masser af energi. De længstlevende sommerfugle, som eks. admiralen, spiser også nedfalden frugt – gerne de lidt rådne.

Hvad lever Sommerfuglen af?

De lever på og af blade og laver ikke meget andet end at æde. De forskellige arter af sommerfugle er tit knyttet til ganske bestemte arter af planter. Særligt brændenælde (stor nælde) er populær blandt sommerfugle, når der skal lægges æg.

Hvilket insekt er admiraler?

Admiralen er en dagsommerfugl. Sommerfuglen har på oversiden af vingerne en sort bund, med hvide pletter på den yderste spids af forvingerne. Længere inde på forvingerne, samt på kanten af bagvingerne har den et lysende orange bånd. Admiralens underside er mindst lige så flot som oversiden.

Hvornår går sommerfugle i hi?

Allerede i marts ryster den vinteren af sig og flyver ud i foråret. Citronsommerfuglen kan overvintre i det fri – selv i frost og snestorm. I den første forårsmåned dukker den frem igen.

Hvordan overlever sommerfugle om vinteren?

Sommerfuglene overlever inden døre. Fx gemmer de sig under noget dække i kolde rum og ude i naturen gemmer de sig under barken på træer eller under tætte buske. Og når så solen skinner, bliver de ligesom tøet op, og er klar til at genoptage det liv, de havde i efteråret, inden de fløj i skjul for kulden.

Hvor er sommerfugl om vinteren?

Sommerfugle sover vintersøvn De fleste sommerfugle-arter overvintrer godt gemt som æg eller larver mellem blade og vissent løv. En undtagelse er dog takvingerne, heriblandt nogle af vores smukkeste og mest velkendte arter som nældens takvinge og dagpåfugleøje.