Table of Contents:

 1. Hvilken olie bruges til teaktræ?
 2. Kan man bruge olivenolie til teaktræ?
 3. Hvad bruger man teaktræ til?
 4. Hvor får vi teak træ fra?
 5. Hvordan opfrisker man teaktræ?
 6. Hvordan frisker man teaktræ op?
 7. Kan man bruge olivenolie til træ?
 8. Hvordan plejer man et Teaktræsbord?
 9. Hvor kan man købe teaktræ?
 10. Hvad koster teak træ?
 11. Hvordan fjerner man Teakolie?
 12. Kan man gøre teaktræ mørkere?
 13. Kan man slibe et Teaktræsbord?
 14. Hvilken olie skal man bruge til træ?
 15. Hvordan giver man træ olie?

Hvilken olie bruges til teaktræ?

Teakolie til teak, palisander og maghoni Zinolin teakolie er en specialfremstillet olie til behandling og vedligeholdelse af oliebehandlede ædeltræsoverflader som teak, palisander og maghoni. Olien fremhæver træets naturlige farve og struktur, samtidig med at den beskytter mod udtørring.

Kan man bruge olivenolie til teaktræ?

Blandingen er 1/3 eddike og 2/3 olivenolie. Smør det på med en klud og lad træet suge. Hvis træet trænger, kan man evt. give et par gange til det ikke suger mere.

Hvad bruger man teaktræ til?

Teak kan anvendes til stort set alle træarbejder. Både udendørs konstruktioner, skibsbygning, kemikaliebeholdere, vinduer og døre mm. Det er pga. sine mange gode egenskaber og flotte udseende ofte blevet anvendt til snedkerarbejder, møbelproduktion og i designprodukter.

Hvor får vi teak træ fra?

Træet hører oprindeligt hjemme i monsunregnområderne i Indien, Burma, Laos, Thailand og Malaysia, men det er i dag naturaliseret overalt i det tropiske Asien. I Indien findes teaktræ i blandede skove på veldrænet bund sammen med bl. a. flere arter af Pterospermum og med Dillenia, ibenholt, kyskhedstræ og Lagerstroemia.

Hvordan opfrisker man teaktræ?

Brug først sandpapir korn 400 og derefter sandpapir korn 800, indtil pletten er væk. Brug en tør klud til at tørre over med jævnligt for at tjekke, om pletterne er væk. Rengør med en tør klud og giv derefter træet en oliebehandling ved at smøre olie på i cirkulære bevægelser med en bomuldsklud.

Hvordan frisker man teaktræ op?

Sådan gør du:
 1. Tag en balje med varmt vand og gør sandpapiret (beregnet til vådslibning) vådt. Slib teaktræet forsigtigt med det våde vådslibningspapir og ALTID KUN MED ÅRERNE. ...
 2. Lad møblet tørre til dagen efter.
 3. Ryst flasken med teakolie og kom på bomuldskluden. Masser olien godt ind i teaktræet med runde bevægelser.
27. feb. 2017

Kan man bruge olivenolie til træ?

Du kan i princippet godt anvende madolie på dine træoverflader, såsom olivenolie. Ligesom linolie vil madolie tørrer langsomt ind i træet.

Hvordan plejer man et Teaktræsbord?

Møbler af teaktræ kan tåle at stå ubehandlet hen i mange år, uden at blive nedbrudt. HaveMøbelHuset.dk anbefaler dog, at rengøre møblerne med en godkendt teak rens (indsæt link her), og efterfølgende behandling med sæbespåner. Træet kan evt. også rengøres med børste eller en fibersvamp.

Hvor kan man købe teaktræ?

Teaktræ | Find teak til båd indretning - Biltema.dk.

Hvad koster teak træ?

Priser (DKK) incl. moms:
TEAK BURMA TEAK RU TØMMER 40X155MM EUTR. D. 185-215CM OVNTØRRET FEQ. UDLEVERINGSVARELB.M. 532,00
TEAK BURMA TEAK RU TØMMER 52X52MM EUTR. D. 185-230CM OVNTØRRET FEQ. UDLEVERINGSVARELB.M. 198,00

Hvordan fjerner man Teakolie?

Rengør overfladen med vand og mildt rengøringsmiddel og en klud. Lad overfladen tørre helt. Slib overfladen i samme retning som træets årer, der hvor selve pletterne eller skjolderne er. Brug først sandpapir korn 400 og derefter sandpapir korn 800, indtil pletten er væk.

Kan man gøre teaktræ mørkere?

Du kan bruge en klud, svamp eller pensel til at påføre farven, og du skal altid stryge på langs af træets åreretning eller fibre. Så at sige langs træets natur. Når du har bejdset færdig, skal du gnide bejdsen ind, indtil træet virker tørt. Hvis du have møblet mørkere, kan du bejdse det én eller flere gange til.

Kan man slibe et Teaktræsbord?

Massiv teak, kan tåle at der slibes en del med sandpapir, imens finér sjældent er mere end et par mm tykt og derfor ikke kan tåle særlig meget slibning. Hvis det er finér så forsøg derfor først med ståluld væddet i teakolie, som forklaret i denne guide.

Hvilken olie skal man bruge til træ?

Et olieret træprodukt bør olieres med en vegetabilsk madolie før ibrugtagning, ligesom behandlingen bør gentages en gang om måneden for at optimere holdbarheden. Anvend altid fødevaregodkendt olie, eksem- pelvis koldpresset raps eller solsikkeolie.

Hvordan giver man træ olie?

Påfør olien i et tyndt lag på langs af fibrene, og brug gerne en stiv pensel, så det bliver hjulpet lidt på vej ind i træet. Gå i seng, og giv bordet 12-24 timer til at absorbere linolien. Tør bordet af en med en klud. Tjek, om olien er trængt ind, og om pladen trænger til mere.