Table of Contents:

 1. I hvilket hav ligger Balearerne?
 2. Er Mallorca i Catalonien?
 3. Hvem styrer Mallorca?
 4. Hvad hedder øgruppen Mallorca?
 5. Hvad er Balearerne kendt for?
 6. Hvor mange strande har Mallorca?
 7. Er Spanien et land?
 8. Hvor bor de rige på Mallorca?
 9. Hvilken region hører Mallorca til?
 10. Hvilken religion er Mallorca?
 11. Hvilken ø er den største i øgruppen Balearerne?
 12. Er Mallorca en af de kanariske øer?
 13. Hvor er den bedste strand på Mallorca?

I hvilket hav ligger Balearerne?

Det Baleariske Hav er den del af Middelhavet, som ligger mellem øgruppen Balearerne og det spanske fastland. Grænsen mod selve Middelhavet regnes fra Kap San Antonio ved Benidorm, omkring Balearerne og op til Costa Brava nord for Barcelona.

Er Mallorca i Catalonien?

Den består af øerne Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza (catalansk: Eivissa), Cabrera og Conillera. Området er både en provins og en selvstyrende region i Spanien med Palma de Mallorca som hovedstad. Øernes officielle sprog er catalansk og spansk. Balearerne har et mildt klima og turisme er en hovednæringsvej.

Hvem styrer Mallorca?

170 km fra Barcelona på fastlandet. Mallorca er den største af de baleariske øer, der sammen med Pityuserne danner en region med selvstyre under spansk overhøjhed.

Hvad hedder øgruppen Mallorca?

De Baleariske Øer er en spansk øgruppe beliggende vest for Spanien. Øgruppen består bl. a. af Mallorca, Ibiza, Menorca og Formentera.

Hvad er Balearerne kendt for?

Fire spanske øer, som sandsynligvis er bedst kendt separat. Men med sine over 100 mindre klippeøer er de Baleariske Øer en øgruppe, der byder på alt fra velkendte turistmål for uopdagede perler. Her er fantastiske strande og spektakulære landskaber, men også historiske seværdigheder og et pulserende natteliv.

Hvor mange strande har Mallorca?

Der findes flere hundrede strandeMallorca, og alle har deres egen mening om, hvilken strand der er bedst. Men herunder finder du vores Top 15 gode populære Mallorca strande, som du helt sikkert ikke går fejl af.

Er Spanien et land?

Spanien – på spansk España – er et kongerige i den sydvestlige del af Europa. Dets officielle navn er kongeriget Spanien, på spansk Reino de España. Med sine 505.000 km2 er det EU's næststørste land. Det har omkring 46 millioner indbyggere.

Hvor bor de rige på Mallorca?

Feriebyen Port d'Andratx Det eksklusive præg gælder også natklubberne, mens der om dagen er rig lejlighed til at sidde i rolige omgivelser ved en udendørs café og nyde udsigten over havet og havnen.

Hvilken region hører Mallorca til?

Palma de Mallorca (catalansk: Palma) er hovedstaden i den spanske autonome region de Baleariske Øer og den største by på øen Mallorca, idet halvdelen af øens befolkning bor i byen - byen havde således 413,781 indbyggere i 2008.

Hvilken religion er Mallorca?

Kongeriget Mallorca
Kongeriget Mallorca Regne de Mallorca (catalansk) Reino de Mallorca (spansk) Regnum Maioricae (latin)
Nationalvåben
Kongeriget Mallorca.
HovedstadPalma og Perpignan.
ReligionKristendom (Romersk-katolsk), islam og jødedom.

Hvilken ø er den største i øgruppen Balearerne?

Cabrera („Gedeø“) er en af de spanske, Baleariske øer. Den ligger syd for Mallorca i Middelhavet, og den er den mindste, periodisk beboede ø i Balearernes selvstyrende region, men samtidig den største øgruppe, knyttet til Mallorca.

Er Mallorca en af de kanariske øer?

De Kanariske Øer eller Kanarieøerne (spansk: Islas Canarias eller blot Canarias) er en øgruppe af vulkaner i Atlanterhavet og en region i det sydligste Spanien....De Kanariske Øer.
De Kanariske Øer Canarias
Hovedstad:Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria
Areal:7.447 km²
Befolkning: Tæthed2.103.992 (2009) 282,52 pr. km²

Hvor er den bedste strand på Mallorca?

Fem gode Mallorca strande:
 • Platja Can Pere Antoni. Nogle vil mene at Platja Can Pere Antoni er den bedste strand ved Palma. ...
 • Playa de Alcudia. Stranden ved Alcudia er en af Mallorcas mest populære. ...
 • Es Trenc. ...
 • Cala de Deía. ...
 • Cala Torta.