Table of Contents:

  1. Hvad er en TFSI motor?
  2. Hvad står TSFI for?
  3. Hvad betyder 35 TFSI?
  4. Hvad er kubik i en motor?
  5. Hvad betyder de nye tal på Audi?
  6. Hvordan beregner man motorstørrelse?
  7. Hvad betyder kubik motorcykel?

Hvad er en TFSI motor?

Forkortelsen TFSI står for turboladning og direkte indsprøjtning – en kombination, som Audi som den første bilproducent i verden satte i stor serieproduktion i 2004. Med den første 2.0 TFSI-motor, som var drivkraften i A3 Sportback, påbegyndte mærket sin downsizing-strategi, der erstattede slagvolumen med trykladning.

Hvad står TSFI for?

TFSI (Turbo fuel stratified injection) er et mærkenavn der tilhører Volkswagen Group. Det bruges til at fremstille turboladede motorer med direkte indsprøjtningssystem, som har været monteret på biler fra Audi siden 2004.

Hvad betyder 35 TFSI?

Forskellen er bare, at Audi ikke henviser til en motorstørrelse, som alligevel sjældent er rigtig, og at Audi nøjes med to cifre. For at give et eksempel, så kan betegnelsen 30 henvise til motorer mellem 1 hk, efterfulgt af TFSI for benzin og TDI for diesel.

Hvad er kubik i en motor?

Slagvolumen er det rumfang, en motors cylindre tilsammen gennemløber i løbet af en cyklus. Slagvolumen angives ofte i kubikcentimeter eller liter, og hvis man for eksempel har fire cylindre med hver 500 kubikcentimeters slagvolumen, har man en 2,0-liters motor.

Hvad betyder de nye tal på Audi?

Det betyder, at Audi inddeler sin modelrække i ydelsestrin – vist ved hjælp af tocifrede talkombinationer. Eksempelvis vil talkombinationen ”30” fremover stå bag på modeller, der har en ydelse på mellem 81 og 96 kW (1 hk). ”45” står for ydelsesområdet fra 1 kW (2 hk).

Hvordan beregner man motorstørrelse?

Slagvolumen beregnes basalt set ved at tage cylinderens areal (boring) og gange dette tal med den længde, stemplet bevæger sig fra laveste til højeste punkt (slaglængde).

Hvad betyder kubik motorcykel?

Motorstørrelsen angives i kubikcentimeter (ccm eller bare "kubik" = milliliter) og indgår ofte i modellens navn. Eksempler herpå er Kawasaki ZZR 1400 (1.352 cm³ eller cirka 1,4 liter), Yamaha R6 (599 cm³) eller Ducati 848 (848 cm³). I forhold til deres størrelse er motorcykelmotorer meget kraftige enheder.