Table of Contents:

 1. Hvordan ved jeg om jeg har testikelkræft?
 2. Hvorfor gør min ene testikel ondt?
 3. Hvad er Årebrok?
 4. Hvad er Retentio testis?
 5. Kan testikelkræft gå væk af sig selv?
 6. Hvor kan man blive tjekket for testikelkræft?
 7. Hvad skal man gøre hvis man har ondt i kuglerne?
 8. Kan en testikel dø?
 9. Er årebrok farligt?
 10. Er varicocele farligt?
 11. Hvad sker der hvis man kun har en testikel?
 12. Er testikelkræft farligt?
 13. Hvor længe kan man gå med testikelkræft?
 14. Hvor længe kan man leve med testikelkræft?
 15. Hvordan skal nosser føles?

Hvordan ved jeg om jeg har testikelkræft?

De fleste opdager en afgrænset knude i en ellers normal testikel. I andre tilfælde bliver hele testiklen hård og/eller øger i størrelse. Af og til kan testikelstørrelsen aftage samtidig med, at testiklen bliver hårdere end før. Man har ofte lettere smerter, stik eller fornemmelse af tyngde i den angrebne testikel.

Hvorfor gør min ene testikel ondt?

Hævelse og eventuelt ømhed i testiklen er de mest almindelige symptomer på testikelkræft. Symptomerne behøver ikke være kræft, men hold øje med forandringer og gå til lægen, hvis du opdager symptomer. Hold øje med din testikler og tag forandringer alvorligt.

Hvad er Årebrok?

Et årebrok kaldes også for et varicocele. Det er en samling af snoede, udvidede blodårer ved testiklens overkant. Det føles lidt som en samling ”regnorme”. Årebrok er ufarligt og findes næsten altid kun på venstre side.

Hvad er Retentio testis?

Retentio testis En tilstand, hvor den ene eller begge testikler (sten) ikke er på plads i pungen. Det er oftest nødvendigt med en operation for at få testiklerne på plads i pungen.

Kan testikelkræft gå væk af sig selv?

Hvert år får omkring 300 danske mænd konstateret kræft i testiklerne. Heldigvis bliver næsten alle helbredt – cirka 95 procent – også selv om sygdommen har spredt sig.

Hvor kan man blive tjekket for testikelkræft?

Undersøgelse for testikelkræft Ofte er det lokale symptomer fra testiklen, der får en til at søge læge. Er der mistanke om testikelkræft, vil man blive henvist til nærmere undersøgelse på hospital. En ultralydsscanning af testiklerne kan vise, om der er forandringer.

Hvad skal man gøre hvis man har ondt i kuglerne?

Kontakt egen læge
 1. Ved akut opståede eller meget stærke smerter bør man straks kontakte læge.
 2. Ved mindre dramatiske gener, i tvivlstilfælde eller ved nervøsitet kan der være god grund til at blive undersøgt af læge.
1. nov. 2019

Kan en testikel dø?

Torsio testis er en akut lidelse forårsaget af drejning af testiklen omkring sædstrengen. Hvis lidelsen ikke bliver behandlet hurtigt, kan det medføre, at testiklen dør (nekrotisering).

Er årebrok farligt?

Et årebrok er helt ufarligt. Det kræver ingen behandling med mindre, det generer. Dog bør man blive undersøgt lidt grundigere, hvis årebrokket sidder på højre side, idet man en meget sjælden gang ser, at et årebrok udvikles som en følge af, at der sidder noget inde i bughulen og trykker på blodårene.

Er varicocele farligt?

Varicocelet er ufarligt. De fleste har ingen eller få gener, og kun få bliver sterile. Tilstanden behandles kun, hvis man har væsentlige gener. Det er omdiskuteret, om man kan bedre befrugtningsevnen ved at fjerne et eksisterende varicocele.

Hvad sker der hvis man kun har en testikel?

Voksne mænd der mangler begge testikler i pungen kan som regel slet ikke producere sædceller og halvdelen af de voksne mænd, der mangler den ene testikel, har nedsat sædkvalitet. Ved behandling forbedres sædkvaliteten betydeligt. Derfor skal manglende testikel i pungen altid behandles.

Er testikelkræft farligt?

Generelt ses nedsat sædkvalitet eller infertilitet hyppigere hos mænd med testikelkræft. Risikoen for testikelkræft er ligeledes forhøjet efter en tidligere operation for testikelkræft, hvor omkring 1 ud af 20 vil udvikle kræft i den modsatte testikel.

Hvor længe kan man gå med testikelkræft?

Mulighederne for at blive helbredt afhænger af, hvilken kræftsygdom det drejer sig om, hvor udbredt din sygdom er, hvilken behandling du har fået og af dit almene helbred. Det er en god idé at overveje, om du vil kende risiko og lægens vurdering af et sandsynligt forløb for din kræftform.

Hvor længe kan man leve med testikelkræft?

300 mænd, der får testikelkræft. Testi kelkræft er den hyppigste kræftform hos mænd mellem 15 og 40 år. Behandlingsresultaterne er på højde med de bedste i verden, og om kring 95 procent af patienterne helbredes. Det betyder, at de fleste mænd kan leve deres sædvanlige liv, selvom de får testikelkræft.

Hvordan skal nosser føles?

Testikler skal føles glatte, ensartede og uden faste områder. Enhver mand véd, at man hurtigt kan blive øm, hvis der trykkes for hårdt! Som hovedregel vil en kræftknude i testiklen ikke være øm i modsætning til det normale testikelvæv, idet jeg her anvender de udtryk læger bruger: Smerter er noget, patienterne oplever.