Table of Contents:

 1. Hvorfor fejrer vi Thanksgiving?
 2. Hvad er Thanksgiving på dansk?
 3. Hvem fejrer Thanksgiving?
 4. Hvad får man til Thanksgiving?
 5. Hvad får man at spise juleaften i USA?
 6. Hvad er Exceptionalismen?
 7. Hvad spiser man til dessert i USA juleaften?
 8. Hvad spiser man i Norge juleaften?
 9. Hvad er en Isolationist?
 10. Hvad menes der med den amerikanske drøm?
 11. Hvornår spiser amerikanerne julemiddag?
 12. Hvor holder man jul den 25?
 13. Hvad spiser nordmænd til juleaften?
 14. Hvad spiser mange nordmænd juleaften?
 15. Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?

Hvorfor fejrer vi Thanksgiving?

Man holder Thanksgiving for at fejre en veloverstået høst. På denne dag er det ligeledes almindeligt at takke gud og vise taknemmelighed over Guds velsignelser. Hvad er Thanksgiving? Thanksgiving er en helligdag i USA og Canada, hvor familie og venner samles til hygge, mad og fejrer en veloverstået høst.

Hvad er Thanksgiving på dansk?

1. Hvad fejrer vi til Thanksgiving? Thanksgiving handler om at fejre den nære familie, de gode venner og efterårets høst. Og i bund og grund handler denne helligdag om taknemmelighed – i sin danske oversættelse: Taksigelse.

Hvem fejrer Thanksgiving?

Thanksgiving er en høstfest, der fejres primært i USA og Canada. Thanksgiving var oprindeligt tilknyttet kristendommen, men er i dag en overvejende sekulariseret helligdag, hvor man almindeligvis er sammen med familie og venner uanset religion.

Hvad får man til Thanksgiving?

En klassisk Thanksgiving middag består af en fyldt kalkun, kartoffelmos, tranebærkompot, stuvede majs, søde kartofler samt græskartærte til dessert. En Thanksgiving menu kan dog være lige præcis den mad, du og din familie godt kan lide at spise. Det vigtigste er, at I sammen hygger jer om et veldækket bord.

Hvad får man at spise juleaften i USA?

Amerikanerne er mestre i overdådige måltider – julemiddagen er ingen undtagelse. På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.

Hvad er Exceptionalismen?

forestilling om at nogen eller noget er et særtilfælde der adskiller sig fra alle sammenlignelige størrelser (og som derfor er undtaget fra bestemte udviklingstendenser e.l.)

Hvad spiser man til dessert i USA juleaften?

Der findes apple pie, mince pie, pecan pie, pumpkin pie og sweet potato pie. En helt speciel juletærte er æbletærten, smagen af sukker, kanel og bagte æbler, er sand julemagi, tærten bliver ofte hjemmebagt og spist, med en lille portion is over hele landet op, og til jul.

Hvad spiser man i Norge juleaften?

Her er nogle af de mest almindelige retter på julebordet.
 • Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. ...
 • Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
 • Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen. ...
 • Multekrem.

Hvad er en Isolationist?

Isolationisme er en udenrigspolitik, der går ud på, at et land isolerer sig ved ikke at blande sig i andres sager samtidig med at landet fører protektionistisk politik.

Hvad menes der med den amerikanske drøm?

Den amerikanske drøm (engelsk: The American Dream) er troen på, at alle borgere og indvandrere i USA gennem hårdt arbejde og viljekraft uanset socialklasse kan forbedre deres liv.

Hvornår spiser amerikanerne julemiddag?

Amerikanerne fejrer jo jul den 25. december. De spiser dog normalt et godt måltid den 24. december, men det er ikke juleaften for dem, som vi kender det i Danmark.

Hvor holder man jul den 25?

Som de fleste ved fejres julen oprindeligt for at fejre Jesu fødsel, som de kristne mener er Guds søn. Her i Europa fejrer vi juleaften den 24. december, mens USA hovedsagelig fejrer den 25. december.

Hvad spiser nordmænd til juleaften?

Nordmændene passer godt på deres juletraditioner. Der er dog en del lokale variationer, når det drejer sig om den foretrukne julemad. Her er nogle af de mest almindelige retter på julebordet. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.

Hvad spiser mange nordmænd juleaften?

Norske småkaker og en slags tørfisk Lidt længere nordpå spiser de mange steder i landet 'ribbe', som er en slags flæskesteg med tilbehør af surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. Derudover finder man på julebordet 'pinnekjøt', som er saltede og tørrede eller røgede lammeribben.

Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?

Ifølge uafhængighedserklæringen betragtede de engelske kolonier i Nordamerika sig herefter som frie og uafhængige stater. Som væsentlig bestanddel indeholdt uafhængighedserklæringen som indledning en erklæring om menneskerettighederne.