Table of Contents:

  1. Hvad handler Teletubbies om?
  2. Hvorfor blev Teletubbies?
  3. Hvornår må børn begynde at se tv?
  4. Hvilket land kommer Teletubbies fra?
  5. Er fjernsyn skadeligt for baby?
  6. Hvorfor må børn ikke se tv?

Hvad handler Teletubbies om?

Serien er en dukkeserie, der følger de fire teletubbies Laa-Laa, Dipsy, Tinky Winky og Po i deres hverdag og daglige gøremål. "Teletubbies Say Eh-Oh!", en single baseret på seriens kendingsmelodi, kom på førstepladsen på UK Singles Chart i december 1997 og var på Top 75 i 32 uger og solgte over en million eksemplarer.

Hvorfor blev Teletubbies?

Det er ikke første gang, at de populære BBC-figurer bliver anklaget for homoseksualitet. Allerede i 1999 hævdede den amerikanske prædikant og medlem af Moral Marjority, Jerry Falwell, at Tinky Winky måtte være et homoseksuelt ikon på grund af sin farve og trekanten på hovedet.

Hvornår må børn begynde at se tv?

Konklusionen er, at man ikke anbefaler fjernsyn eller iPad til børn under 2 år. Min støttekonklusion er dog at en bred vifte af stimuli og oplevelser - medierede eller ej - kan være gode for dit barns udvikling.

Hvilket land kommer Teletubbies fra?

I år er det præcis tyve år siden, at de fire pangfarvede figurer Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa og Po kunne ses på skærmen, da den britiske tv-kanal BBC sendte første afsnit af børneprogrammet.

Er fjernsyn skadeligt for baby?

Det skader helt små børns sproglige og hjernemæssige udvikling, hvis fjernsynet står og kværner, viser ny forskning. Børnene kommer til at høre for få ord. Babyer og helt små børn kan få hæmmet deres udvikling, hvis de opvokser i et hjem, hvor fjernsynet ofte står tændt.

Hvorfor må børn ikke se tv?

Børn under 2 år har ikke glæde af at se fjernsyn, som større børn og voksne har. De kan godt virke interesseret, og de bliver naturligt fanget af lys, lyd, musik osv. men de har ikke den hjernemæssige udvikling der gør, at de kan følge en dialog eller skabe mening, når der klippes fra en scene til en anden.