Table of Contents:

  1. Er Tesla mere miljøvenlig?
  2. Hvordan produceres elbil batteri?
  3. Hvad koster det at skifte Tesla batteri?
  4. Hvor meget CO2 udleder Tesla?
  5. Hvor meget forurener en Tesla?

Er Tesla mere miljøvenlig?

Produktionen af en Tesla er alt andet end klimavenlig. I følge Klimarådet udledes der 23 tons CO2, inden en Tesla Model S 100D har kørt sin første kilometer.

Hvordan produceres elbil batteri?

Processen foregår ved, at nikkel, mangan og kobolt bliver varmet op til over 1000 grader celsius i mere end 12 timer for at omdanne og forbinde materialerne til et pulver, der bruges i katoden. Metoden kaldes kalcinering og er den væsentligste grund til, at produktionen af elbiler udleder meget CO2.

Hvad koster det at skifte Tesla batteri?

Blandt de dyrere modeller er det umiddelbart kun Tesla, der har været på markedet længe nok til at batteriskifte kan være relevant og her er der eksempler på at det koster i omegnen af 125.000 kr. at skifte batteripakken.

Hvor meget CO2 udleder Tesla?

Og en tysk undersøgelse, som mener, at en Tesla Model 3 gennem sit liv udleder mere CO2 (156-181 gram/km) end en Mercedes-Benz C-klasse med dieselmotor (129 gram/km). Fælles for dem er, at der indgår meget „sort“ strøm til både batterifremstilling og opladning.

Hvor meget forurener en Tesla?

Ifølge forskerne skaber det et udslip på mellem 11 og 15 ton CO2 ved produktionen af et bilbatteri til en Tesla Model 3. Måler man det på 10 år og sætter det sammen med strøm til opladning af Teslaen, slipper den i gennemsnit mellem 1 gram CO2 ud pr. kilometer, mens dieselbilen blot udsender 141 gram CO2 pr.