Table of Contents:

 1. Hvor kan man købe en stjernekikkert?
 2. Hvordan fungere et teleskop?
 3. Hvordan virker et spejlteleskop?
 4. Hvor meget koster en stjernekikkert?
 5. Hvor meget koster et teleskop?
 6. Hvordan virker en stjernekikkert?
 7. Hvor langt kan man se med en stjernekikkert?
 8. Hvornår er kikkerten opfundet?
 9. Hvem opfandt det første teleskop?
 10. Hvor meget koster en teleskop?
 11. Hvor ligger verdens største teleskop?
 12. Hvordan indstiller man en stjernekikkert?

Hvor kan man købe en stjernekikkert?

Hos Kikkert-teleskophuset er vi blandt de førende i Danmark inden for optisk udstyr. Derfor har vi alt det, du skal bruge til enten hobby eller mange erhvervsmæssige formål. Det gælder naturligvis også for alt i tilbehør til dit teleskop. Her finder du for eksempel nye reservedele som linser og okularer.

Hvordan fungere et teleskop?

Et teleskop består af et objektiv, som modtager lyset fra objektet og danner et billede, der enten kan iagttages gennem et okular eller projiceres direkte ind på en fotografisk film eller elektronisk detektor (se CCD-detektor).

Hvordan virker et spejlteleskop?

Spejlteleskopet fungerer ved, at der kommer lys ind i toppen af teleskopet, hvorfra lyset bliver kastet tilbage til okularet, som du kigger igennem. På den måde kan du se alt det, som foregår ude i universet, med det blotte øje.

Hvor meget koster en stjernekikkert?

Celestron NexStar 6 (XLT) SE 10.995 kr. -268 kr.

Hvor meget koster et teleskop?

Kowa TSN-501 20-40x teleskop 2.499,00 kr. Medlemspris: 2.374,05 kr.

Hvordan virker en stjernekikkert?

En reflektor stjernekikkert bruger et enkelt eller en kombination af buede spejle til at reflektere det indkommende lys videre til okularet. Reflektorer er med deres store lysindsamlingsevne velegnede til observationer af fjerne deep-sky objekter som stjernetåger og galakser, og er ofte mere kompakte i størrelse.

Hvor langt kan man se med en stjernekikkert?

380.000 km. Det kan tage mellem 30 og 60 minutter for en nybegynder at fokusere perfekt med kikkerten. Når man første gang ser på månen i en stjernekikkert, virker det så overvældende, at man snapper efter vejret af beundring og aldrig glemmer dette syn.

Hvornår er kikkerten opfundet?

Kikkerten kendes først i 1600-tallet. En kikkert eller et teleskop er et optisk apparat, der kan hjælpe med at se ting over længere afstande ved at give et forstørret billede af dem. Kikkerten bestod af en række linser. Opfindelsen af den første kikkert tilskrives hollænderen Hans Lippershey i 1608 .

Hvem opfandt det første teleskop?

Teleskopet blev opfundet omkring år 1608 i Holland, hvor en brillemager, Hans Lippershey () fandt ud af, at to linser sat sammen kunne give en forstørrelse af det objekt, man kiggede på. Opdagelsen skete efter sigende ved lidt af et tilfælde, der muligvis involverer nogle legende børn i hans brillebutik.

Hvor meget koster en teleskop?

Bresser Refractor GoTo Telescope 80/400 3.160 kr.

Hvor ligger verdens største teleskop?

Det bliver verdens største optiske teleskop med en spejldiameter på 39 meter. ALMA - Atacama Large Millimeter Array blev indviet i 2013 og ligger ved San Pedro i 5.000 meters højde. ESO, Nordamerika, Japan og Taiwan står bag.

Hvordan indstiller man en stjernekikkert?

Jo højere mm dit okular har jo lavere er forstørrelsesgraden i din stjernekikkert. Et godt råd til nybegynderen er altid at starte med okularet med den laveste forstørrelse, da det er lettere at fokusere og har et bredere synsfelt, hvilket gør det lettere at rykke stjernekikkerten til det ønskede objekt.