Table of Contents:

 1. Hvordan føles Kæbespændinger?
 2. Hvad skyldes Kæbespændinger?
 3. Hvad gør man ved Kæbespændinger?
 4. Hvorfor er min tand øm?
 5. Hvordan slapper man af i kæben?
 6. Hvad er TMD?
 7. Kan Kæbespændinger give tandpine?
 8. Hvad er TMJ?
 9. Hvad er tyggemuskler?
 10. Hvad er Temporomandibulær dysfunktion?

Hvordan føles Kæbespændinger?

Kæbespændinger kommer ofte om natten under visse dele af søvnen, uden at det kommer patienten til bevidsthed, men man vågner om morgenen med ømhed i musklerne, smerter i ansigtet, hovedpine – og føler sig bestemt ikke udhvilet. Ofte opstår eller forværres kæbespændingerne i perioder med øget stress i hverdagen.

Hvad skyldes Kæbespændinger?

Kæbespændinger er en almindelig tilstand, som skyldes kraftige sammentrækninger af muskulaturen i kæben, som forekommer enten i løbet af dagen eller om natten. Spændingerne kan give smerter i kæbeled, ondt i kæben ved øret, hovedpine og tinnitus, og hvis man har kæbespændinger om natten, kan det forstyrre nattensøvnen.

Hvad gør man ved Kæbespændinger?

Kæbespændinger kan behandles meget effektivt med Botox. Med 4-5 indsprøjtninger af små mængder botox på hver side i kæbemusklerne er målet at mindske spændingen i musklerne.

Hvorfor er min tand øm?

De mest almindelige årsager til smerter er et cariesangreb i tanden, der er nået ind til nerven, hvor smerten er jagende og føles konstant eller kommer i bølger. Smerterne kan også skyldes, at noget af tanden er knækket af, og nerven er blottet; et træthedsbrud i tanden.

Hvordan slapper man af i kæben?

Øvelse 1
 1. Træk vejret dybt ned i maven og sænk skuldrene.
 2. Lad tungen finde ro i munden og underkæben spænde af.
 3. Hold fokus på dit åndedræt mens du slapper af i alle ansigtets muskler.
 4. Forestil dig at du giver mere og mere slip på spændinger for hver gang du ånder ud.

Hvad er TMD?

TMD eller bidfunktionsproblemer, som det almindeligvis kaldes, indebærer, at ledforbindelsen mellem over- og underkæbe ikke fungerer korrekt. Denne ledforbindelse er et af de mest komplekse led i kroppen og er ansvarlig for, at underkæben kan bevæge sig fremad, bagud og fra side til side.

Kan Kæbespændinger give tandpine?

Tandbylder, tandkødsbetændelse, plak, huller i tænderne, tandskader, revnede tænder, dårligt placeret fyldninger eller kroner, defekte eller utætte fyldninger eller kroner, eller tab af en tand (herunder tandudtrækninger), kæbespændinger og obstruktiv søvnapnø er alle almindelige årsager til tandsmerter.

Hvad er TMJ?

Hvad er temporomandibulær dysfunktion (TMD)? Ved temporomandibulær dysfunktion (TMD) har man smerter og/eller nedsat bevægelighed i kæbeled og kæbemuskler. Smerten bliver ofte værre, når man tygger, og det kan gøre ondt at gabe. Mange har murrende smerter i og omkring kæbeleddet lige foran ørerne.

Hvad er tyggemuskler?

På den forreste del af ledskiven og den nederste del af ledhovedet hæfter en tyggemuskel (d), der stabiliserer kæbeleddet og fører både ledhovedet og ledskiven frem ved mundåbning.

Hvad er Temporomandibulær dysfunktion?

Hvad er temporomandibulær dysfunktion (TMD)? Ved temporomandibulær dysfunktion (TMD) har man smerter og/eller nedsat bevægelighed i kæbeled og kæbemuskler. Smerten bliver ofte værre, når man tygger, og det kan gøre ondt at gabe. Mange har murrende smerter i og omkring kæbeleddet lige foran ørerne.