Table of Contents:

  1. Hvad er formålet med terrorisme?
  2. Hvad er ideologisk og politisk terrorisme?
  3. Er der terrorisme i Danmark?
  4. Hvad var det første terrorangreb?
  5. Hvordan er begrebet terror opstået?
  6. Hvad er etnisk og nationalistisk terrorisme?
  7. Hvor mange er døde af terror i Danmark?
  8. Hvad er forskellen på frihedskamp og terrorisme?
  9. Hvornår startede terrorismen?
  10. Hvad kæmper al-Qaeda for?

Hvad er formålet med terrorisme?

Terrorisme er anvendelsen af terror til at fremme bestemte mål. Terror defineres almindeligvis som voldshandlinger, som iværksættes for at sprede frygt i en befolkning eller for at få bestemte (f. eks. politiske eller religiøse) mål opfyldt.

Hvad er ideologisk og politisk terrorisme?

Politisk terror ses oftest ved mindre aktioner, hvor enten bestemte individer er målet, eller hvor målet er at skabe stor og bred skade med henblik på at skabe frygt i en bestemt befolkningsgruppe.

Er der terrorisme i Danmark?

I februar 2015 blev København ramt af to alvorlige terrorangreb mod ”Krudttønden” på Østerbro og mod den jødiske synagoge i Krystalgade i indre København. To mennesker blev skudt og dræbt, og seks politifolk blev såret, inden gerningsmanden selv blev dræbt i skudveksling med politiet.

Hvad var det første terrorangreb?

Bombardementet af København siges at være det første terrorangreb i historien.

Hvordan er begrebet terror opstået?

Hvornår opstod begrebet terrorisme? Begrebet opstod i sin moderne form under Robespierres rædselsregimente efter Den Franske Revolution, nærmere bestemt perioden , hvor en form for kollektivt diktatur forfulgte, torturerede og dræbte politiske, økonomiske og religiøse modstandere.

Hvad er etnisk og nationalistisk terrorisme?

Nationalistisk terrorisme har til formål at skabe mulighed for at danne en selvstændig stat for en bestemt national eller etnisk gruppe. Terrorgrupperne forsøger ofte at lave spektakulære aktioner, der afspejler den undertrykkelse, som de mener, at det internationale samfund har overset eller ignorerer.

Hvor mange er døde af terror i Danmark?

Terrorangrebene i København 2015
StedKøbenhavn Kulturhuset Krudttønden, Serridslevvej 2, Kbh. Ø Københavns Synagoge, Krystalgade 12, Kbh. K Svanevej, Kbh. NV
Døde3 i alt: 1 ved Krudttønden 1 ved Synagogen i Krystalgade 1 på Svanevej; Gerningsmanden
Sårede6 i alt: 4 ved Krudttønden 2 ved synagogen i Krystalgade

Hvad er forskellen på frihedskamp og terrorisme?

Terrorister forfølger deres mål ved at fokusere på vilkårlige ofre som midlet til at opnå politiske resultater. Det gør frihedskæmpere ikke. Frihedskæmpere bekæmper fjenden direkte.

Hvornår startede terrorismen?

Hvornår opstod begrebet terrorisme? Begrebet opstod i sin moderne form under Robespierres rædselsregimente efter Den Franske Revolution, nærmere bestemt perioden , hvor en form for kollektivt diktatur forfulgte, torturerede og dræbte politiske, økonomiske og religiøse modstandere.

Hvad kæmper al-Qaeda for?

Konkret ønsker al-Qaeda at smide jøderne ud af Israel og gøre hele landet til en palæstinensisk stat. Desuden er målet at få USA og andre vestlige lande til at trække deres tropper tilbage fra muslimske lande.