Table of Contents:

 1. Hvilken størrelse implantat?
 2. Hvad er forskellen på Motiva og mentor implantater?
 3. Hvilket implantat skal jeg vælge?
 4. Hvad er skærefaste implantater?
 5. Hvordan føles et ødelagt implantat?
 6. Hvornår må man ligge på siden efter en brystoperation?
 7. Hvor længe holder Mentor implantater?
 8. Hvor hurtigt kommer kapseldannelse?
 9. Kan man mærke brystimplantater?
 10. Hvad betyder anatomiske implantater?
 11. Hvornår skal Mentor implantater skiftes?
 12. Hvornår skal silikonebryster skiftes?
 13. Kan man sove på maven med silikonebryster?
 14. Hvad vejer brystimplantater?

Hvilken størrelse implantat?

De fleste implantater fås i størrelser fra 100 ml til 1050 ml. Herudover kan de fås i forskellige profiler, som har indflydelse på, hvor meget implantatet strutter. Til en forundersøgelse vil plastikkirurgen hjælpe dig med at beslutte hvilken type, størrelse og profil, der passer bedst til din krop og dine ønsker.

Hvad er forskellen på Motiva og mentor implantater?

Der er over 400.000 kvinder der har Motiva-implantater på verdensplan. Implantaterne fra Motiva har en glat overflade i modsætning til teksturerede implantater fra Mentor. Motiva-implantater er runde, og de føles blødere at røre ved.

Hvilket implantat skal jeg vælge?

Runde implantater er helt sikkert det bedste valg, hvis du ønsker at få et mindre naturligt udseende. Vil du derimod gerne have et naturligt udseende bryst, skal du nøje overveje, om runde implantater er det rette for dig. Det gælder i særdeleshed, hvis ikke du selv har så meget brystvæv at give af.

Hvad er skærefaste implantater?

I dag er de fleste implantater skærefaste, dvs. at silikonen flyder ikke ud, hvis de brister (se video om silikone). Der er dog meget stor forskel på, hvor faste de er, når man skærer i dem. Man bruger forskellige opdelinger for fasthed som oftest kaldet cohesivitet på engelsk.

Hvordan føles et ødelagt implantat?

Symptomer på at implantatet er gået i stykker Bristede implantater giver ikke nødvendigvis symptomer, men ofte vil man opleve en hævelse, rødme og lettere svie i brystet pga. en begyndende kapseldannelse. Enkelte gange kan en hævet lymfeknude i armhulen antyde, at et tilsyneladende normalt implantat er gået i stykker.

Hvornår må man ligge på siden efter en brystoperation?

Vi anbefaler, at du ikke ligger på maven i ca. 4 uger efter operationen. Du må ligge let på siden med en pude bag den ene skulder. Det ikke gøre ondt.

Hvor længe holder Mentor implantater?

Mentor implantater findes i forskellige grader af fasthed kaldet cohesive I, II og III. Cohesive II og III er skærefaste implantater med en væsentlig lavere risiko for ruptur og kapseldannelse og derfor med en meget længere holdbarhed (op til 25 år i stedet for 10 år som ved cohesive I).

Hvor hurtigt kommer kapseldannelse?

kapseldannelse (også kaldet kapselstramning), er faldet betydeligt i løbet af de seneste årtier. Risikoen for kapseldannelse er størst inden for de første 2-3 år efter operationen, men eftersom risikoen stadig er reel de efterfølgende år, tilbyder vi en udvidet tryghedspakke i forbindelse med din BFO.

Kan man mærke brystimplantater?

Motiva-implantater Konsistensen minder meget om det naturlige bryst, så selv om de er runde, giver det en meget naturlig fornemmelse. De fås fra cc. Implantatet kan lægges ind via armhulen, brystfolden eller brystvorten – og som noget helt nyt: Hos nogle kan vi minimere arret helt ned til ca.

Hvad betyder anatomiske implantater?

Anatomiske implantater er en særlig slags brystimplantater. Anatomiske implantater er i denne forbindelse kendetegnet ved, at de har form efter et naturligt bryst. Af samme årsag kaldes denne slags implantater også for dråbeformede implantater, som giver en mere aflang form med mere fylde ved bunden af brysterne.

Hvornår skal Mentor implantater skiftes?

Udskiftning af brystimplantater Producenten af Mentorimplantater oplyser, at man med rimelighed kan forvente en holdbarhed på mindst 10 år, men har du ikke gener, er der ingen grund til at få brystimplantaterne skiftet.

Hvornår skal silikonebryster skiftes?

Er du tilfreds med størrelse, form og placering og har du ingen smerter, er der som udgangspunkt ingen grund til at udskifte implantaterne. Men implantaterne har større og større risiko for at gå i stykker med årene. Så vi anbefaler typisk, at man med de nyere implantater bør skifte dem efter 15-20 år.

Kan man sove på maven med silikonebryster?

man sove på maven efter en brystforstørrelse? Den første tid efter operationen er det vigtigt, at man ligger på ryggen og sover. Som udgangspunkt de første 4 uger efter operationen. Det anbefales også at ligge med nogle store puder, så overkroppen hæves.

Hvad vejer brystimplantater?

Hvad vejer et implantat? Implantatets vægt afhænger naturligvis af volumen på det implantat, du vælger. Et 250cc implantat fyldt med 250cc gel vejer cirka 250 gram.