Table of Contents:

  1. Hvad står BPM?
  2. Hvad er normal BPM?
  3. Hvad er høj BPM?
  4. Hvad er en sund hvilepuls?
  5. Hvad skal en normal hvilepuls være?
  6. Hvad er en god hvilepuls?

Hvad står BPM?

BPM betyder Beats Per Minute, altså taktslag pr. minut, og er dermed et stærkt redskab i forhold til at fastholde en bestemt rytme ved f. eks løbetræning.

Hvad er normal BPM?

Den normale puls i hvile er omkring 60 slag i minuttet hos mænd og 70 slag i minuttet hos kvinder. Hvilepulsen falder, hvis man træner og kommer i bedre kondition. Under hårdt fysisk arbejde skal hjertet helst kunne slå med op mod 200 slag i minuttet.

Hvad er høj BPM?

I hvile ligger pulsen normal på omkring 60 for mænd og 70 for kvinder. Hvis pulsen er over 100 slag i minuttet, kaldes det for hurtig hjerterytme eller takykardi. En puls på under 50 slag i minuttet kaldes derimod for langsom hjerterytme eller bradykardi.

Hvad er en sund hvilepuls?

Din hvilepuls er din puls, når du er i hvile. Den gennemsnitlige hvilepuls for mænd er ca. 60-80 slag pr. minut og for kvinder 70-90.

Hvad skal en normal hvilepuls være?

Den gennemsnitlige hvilepuls for mænd er ca. 60-80 slag pr. minut og for kvinder 70-90. Det er normalt, at folk i dårlig kondition har en høj hvilepuls.

Hvad er en god hvilepuls?

Din hvilepuls er det antal pulsslag, der sker pr. minut, når din krop er i hvile (i vågen tilstand). Med andre ord, viser den, hvor meget hjertet behøver at slå for at kunne forsyne kroppen med tilstrækkeligt blod og ilt i hvile.