Table of Contents:

  1. Er det hårdt at være lærer?
  2. Hvad er det bedste ved at være lærer?
  3. Hvordan er det at være lærer?
  4. Hvorfor valgte du at blive lærer?
  5. Er det svært at få job som folkeskolelærer?
  6. Hvor meget tjener en nyuddannet lærer?
  7. Hvor meget ferie har en lærer?
  8. Hvor mange timer underviser en lærer i gennemsnit?
  9. Hvorfor går lærer ned med stress?

Er det hårdt at være lærer?

Et fantastisk og meget hårdt job. Misforhold mellem krav og resurser, mislykket inklusion, manglende tid til forberedelse. Det er lærerjobbet, når man spørger lærerne selv. Det har tre forskere gjort og fået svar fra 1232 lærere.

Hvad er det bedste ved at være lærer?

Noget af det bedste ved at være lærer er, når det lykkes at få en elev til at forstå noget, der har været uforståeligt for ham eller hende. Når en elev ikke forstår, det jeg siger, så er jeg udfordret.

Hvordan er det at være lærer?

"De vigtigste egenskaber for en lærer er fleksibilitet og gå-på-mod. At man kan lide mennesker, og at man ved, hvad det indebærer at have med mennesker at gøre. Dem kan man jo ikke bare sætte i bås." Hvis man vil være lærer, skal man, ifølge Camilla, være indstillet på, at tingene forandrer sig hele tiden.

Hvorfor valgte du at blive lærer?

At være lærer giver dig nye udfordringer hver dag. At undervise børn er et kreativt, sjovt og udfordrende arbejde, hvor du får mulighed for at bruge alle dine faglige og personlige kompetencer. Det er et selvstændigt job, men også et job hvor du i høj grad arbejder sammen med andre.

Er det svært at få job som folkeskolelærer?

75% af kommunerne har inden for de seneste år haft svært ved at rekruttere læreruddannede til de ledige stillinger. Nyuddannede Kasper Hindø fra Skjern begynder om en uge på sit første job som lærer. Som nyuddannet lærer er der stor risiko for, at man ikke bliver i jobbet mere end et år.

Hvor meget tjener en nyuddannet lærer?

PrivatStat
Undervisning på grundskoleniveau, unge og voksne33.615 kr.35.810 kr.
Efterskolelærer37.304 kr.35.214 kr.
Undervisning i grundskolen (børn, 1.-10. klasse)37.304 kr.35.214 kr.
Børnehaveklasseleder36.666 kr.-

Hvor meget ferie har en lærer?

Hvornår er der ferie? Lærerne har 5 ugers "almindelig" ferie, ligesom man har på det øvrige arbejdsmarked (6. ferieuge omtales senere.).

Hvor mange timer underviser en lærer i gennemsnit?

Fakta: En lærer underviser knap 40 procent af sin arbejdstid Lærerne underviser i gennemsnit 16,3 klokketimer om ugen. Det svarer til 3 timer og 16 minutter om dagen eller 21.8 lektioner. Dette er gennemnittet i forhold til, at lærere normalt underviser 40 uger om året og holder undervisningsfri 12 uger om året.

Hvorfor går lærer ned med stress?

Mange lærere bliver ifølge Lisbeth Kappelgaard stresset, fordi socialarbejderollen tager overhånd i forhold til underviserrollen.