Table of Contents:

  1. Hvornår skal Barolo drikkes?
  2. Hvilken vin skal jeg vælge?
  3. Hvad er Bordeaux Superieur?
  4. Hvornår er en vin ung?
  5. Hvornår skal en Amarone drikkes?
  6. Hvor lang tid skal en rødvin ilte?
  7. Hvordan ved man om en vin er god?
  8. Hvad drikker man Sauternes til?
  9. Hvad betyder bordeaux?
  10. Hvad kendetegner en Bordeaux vin?
  11. Hvor gammel vin kan man drikke?
  12. Hvornår skal jeg drikke min vin?
  13. Hvornår er en vin drikkemoden?
  14. Hvor længe skal Amarone ilte?
  15. Kan vin ilte for længe?

Hvornår skal Barolo drikkes?

Oversigt
VinNo TouchPlateau
Bourgogne, Premier Cru (rød)6 år7-20 år
Italien, Piemonte Barolo12 år15-50 år
Italien, Toscana8 år10-30 år
Napa Valley, cabernet sauvignon8 år8-30 år

Hvilken vin skal jeg vælge?

Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.

Hvad er Bordeaux Superieur?

Bordeaux Supérieur (AOC) Dækker som Bordeaux AOC, hele Bordeaux. Alkoholstyrkeen skal være lidt højere, udbyttet lidt lavere.

Hvornår er en vin ung?

Alle vine udvikler sig på flaske. Daglige vine måske kun 6-12 måneder, mens en stor rødvin kan gemmes på flaske i 5-10 år, afhængig af årgangen. En exceptionel vin kan gemmes i 10-20 år, af og til længere endnu. Nogle generelle regler for rødvin: Bordeaux -den klassiske vin til lagring.

Hvornår skal en Amarone drikkes?

De fleste flasker bør drikkes inden de er 10-15 år gamle.

Hvor lang tid skal en rødvin ilte?

Start iltning to timer før servering Der er ikke noget endeligt facit på, hvor længe en vin skal ilte. Det er forskelligt fra vin til vin. Derudover er det en smagssag, hvordan du synes, at vinen smager bedst. En tommelfingerregel er dog, du skal begynde iltningen mellem en halv time til to timer før, vinen serveres.

Hvordan ved man om en vin er god?

Den bedste måde til at finde ud af hvilket område der er ens favorit med valget af en god rødvin, fra et godt område, er ganske enkelt ved at smage sig frem. Menuvin.dk sælger vine fra mange områder, Så her kan man helt sikkert finde en rigtig god rødvin, fra et af ens favorit områder.

Hvad drikker man Sauternes til?

God til hummer, desserter og ost Kombinationen af sødme, cremethed og syre i smuk balance smager ikke bare godt, men er også meget anvendelig i kulinarisk sammenhæng. Sauternes er dyr, fordi druerne skal håndhøstes enkeltvis og over flere omgange, således at man kun nupper de perfekt angrebne druer.

Hvad betyder bordeaux?

bordeaux, adj. af dybrød farve som bordeauxvin.

Hvad kendetegner en Bordeaux vin?

Bordeaux er et vindistrikt i Frankrig, hvor der årligt produceres 700 millioner flasker vin heraf 80% rødvin. Karakteristisk for rødvine fra Bordeaux er deres mørke røde farve: bordeaux.

Hvor gammel vin kan man drikke?

Tidligere skulle mange vine lagre i adskillige år, før de havde udviklet sig tilstrækkeligt til at levere en god vinoplevelse – det man også kalder for det optimale modningstidspunkt. Nutidens forbrugere vil det anderledes – de gider ikke vente i 10 eller 15 år, inden den nyindkøbte vin kan nydes til fulde.

Hvornår skal jeg drikke min vin?

De fleste vine er drikkemodne, når de når forbrugerne. Disse vine vil ikke vinde ved yderligere lagring og bør drikkes unge – ca. 1-2 år efter man har købt dem. De vine, der kan gemmes, er typisk de lidt dyrere vine.

Hvornår er en vin drikkemoden?

De fleste vine er drikkemodne, når de når forbrugerne. Disse vine vil ikke vinde ved yderligere lagring og bør drikkes unge – ca. 1-2 år efter man har købt dem. De vine, der kan gemmes, er typisk de lidt dyrere vine.

Hvor længe skal Amarone ilte?

Start iltning to timer før servering Der er ikke noget endeligt facit på, hvor længe en vin skal ilte. Det er forskelligt fra vin til vin. Derudover er det en smagssag, hvordan du synes, at vinen smager bedst. En tommelfingerregel er dog, du skal begynde iltningen mellem en halv time til to timer før, vinen serveres.

Kan vin ilte for længe?

for meget ilt kan ende med at blive vinens fjende – i værste fald ender vinen med at oxidere. En tommelfingerregel er derfor: jo ældre vinen er, jo hurtigere vil vinen oxidere, når den kommer i kontakt med luft.