Table of Contents:

 1. Hvilken Blomsterblanding skal jeg vælge?
 2. Hvilken løgplante?
 3. Kan man plante hortensia i haven?
 4. Kan man så blomstereng i september?
 5. Hvornår skal Blomsterengen slås?
 6. Hvornår springer vintergækkerne ud?
 7. Hvornår blomstre Skillaer?
 8. Hvornår sætter man løg til påskeliljer?
 9. Kan man plante hortensia i alm jord?
 10. Hvornår er det bedst at plante hortensia ud?
 11. Kan man så blomstereng om efteråret?
 12. Hvad kan man så i september?
 13. Hvornår skal man klippe vilde blomster ned?

Hvilken Blomsterblanding skal jeg vælge?

Vil du selv sammensætte din blomsterblanding, er det vigtigt, at du vælger blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter – helt fra foråret og langt ind i efteråret. På den måde kan du have en smuk og frodig have at se ud på hele sommerhalvåret.

Hvilken løgplante?

Løgfamilien regnes i dag af nogle som underfamilie af Påskelilje-familien. Liljer, Tulipaner og mange flere fra Lilje-familien. Belladonnaliljer, Ridderstjerner, Narcisser og mange andre medlemmer af Påskelilje-familien.

Kan man plante hortensia i haven?

Du kan plante din hortensia ud i krukker, så kan du flytte dem rundt i haven eller på terrassen. Dog skal du være opmærksom på, at hortensia ikke kan stå i den samme jord mere end to sæsoner. Det er mest optimalt at omplante dine hortensia hvert år.

Kan man så blomstereng i september?

Hvornår skal du ? Du kan så flerårige blomsterenge fra april til september. Det bedste resultat får du dog ved at i sensommeren, hvor jorden er lun og fugtig. Hvis du sår i sensommeren, bruger du blomsternes/urternes naturlige rytme.

Hvornår skal Blomsterengen slås?

Blomsterengen skal slås mindst en gang om året, og afklippet skal fjernes for at minimere kvælstof i jorden. Slåningen skal først ske, efter at blomsterne er afblomstret og har smidt frø; på den måde sikrer man foryngelse af engen.

Hvornår springer vintergækkerne ud?

Fra januar til marts blomstrer vintergæk i haven, men hvornår de første folder sig ud varierer fra år til år. Det afhænger nemlig af vinteren, men selve blomstringsperioden varer en måned. TIP Du skal ikke fjerne de grågrønne blade på de afblomstrede vintergækker.

Hvornår blomstre Skillaer?

Den blomstrer i maj-juni med stjerneformede, blå blomster i tætte, pyramideformede stande på 25 cm høje stilke. Trives hos os kun i koldhus. Scilla pratensis fra Dalmatien har lyst violetblå, stjerneformede blomster i åbne, pyramideformede stande på 20 cm høje stængler.

Hvornår sætter man løg til påskeliljer?

Hvordan planter du påskeliljer med løg? Hvis din have skal lyse i forårsgule farver, skal du i gang med at plante påskeliljer i efteråret. Blomsterløg skal lægges fra september til november, og det gælder både for erantis, vintergækker, krokus, tulipaner og påskeliljer.

Kan man plante hortensia i alm jord?

Hortensia er ikke en decideret surbundsplante, men den trives dog bedst i en let sur og luftig jord. Derfor er det bedst at plante hortensia i en jordbund, der består af næringsrig muldjord, grov spagnum og meget gerne løvkompost eller en anden form for let komposterbart, organisk materiale.

Hvornår er det bedst at plante hortensia ud?

Hortensia bør generelt gødes med en normal, organisk gødning. Der gødes 2-3 gange i løbet af en sæson med første gang i april og så igen i maj og juni. Gød hellere lidt af gangen, end meget på en gang. Undgå at gøde senere end juni.

Kan man så blomstereng om efteråret?

September, oktober og november er rigtig gode havemåneder, når det handler om såning af blomster. Selvom danskerne har det med at valgfarte til planteskolerne i foråret, når solen begynder at blive varm i april og maj, er efteråret oplagt at plante blomster i.

Hvad kan man så i september?

Hvad kom i jorden i dag og hvad kan du så i august og september?
 • Spinat.
 • Rucola.
 • Feltsalat (vårsalat)
 • Pak Choi.
 • Taisoi.
 • Radiser.
 • Pluksalat.
 • Hvidløg (til næste år)
7. sep. 2020

Hvornår skal man klippe vilde blomster ned?

Slå eller klip i det meget tidlige forår, så den tykke måtte af døde urter er væk, inden de små nye planter skal spire. Det er utrolig vigtigt, at man får fjernet afklippet, det kan fx lægges på komposten.