Table of Contents:

 1. Hvad er tandstikker lavet af?
 2. Hvordan bruger man tandstikker?
 3. Kan man bruge tandstikker for meget?
 4. Hvor kan man købe tandstikker?
 5. Hvordan bruges mellemrumsbørster?
 6. Hvordan renser man tandsten?
 7. Hvad kan man gøre mod betændelse i tandkødet?
 8. Kan man bruge for meget tandtråd?
 9. Hvad koster en elektrisk tandbørste?
 10. Hvor mange gange skal man bruge tandtråd?
 11. Hvordan skal man bruge tandtråd?
 12. Hvad kan opløse tandsten?
 13. Hvad er godt mod tandsten?
 14. Er betændelse i tandkødet farligt?
 15. Hvor lang tid tager det at komme af med tandkødsbetændelse?

Hvad er tandstikker lavet af?

En tandstikker er en lille pind, som har et trekantet tværsnit og spids udformning, så den passer i mellemrummene mellem tænderne. Tandstikkere er ofte lavet i plast eller træ og har til formål at fjerne madrester mellem tænderne. Ved hjælp af tandstikkerens udformning kan bakterier og madrester gnides af tænderne.

Hvordan bruger man tandstikker?

Tandstikker anvendes efter et måltid eller andre tidspunkter på dagen, hvor man ønsker at fjerne madrester og plak mellem tænderne. Tandstikkens spids fugtes i munden og vendes med den flade side ned mod tandkødet.

Kan man bruge tandstikker for meget?

Hvis tandstikkere presses for hårdt ind mellem tænderne, kan det skade tandkødet. Du kan anvende tandstikkere på alle tider af døgnet.

Hvor kan man købe tandstikker?

Apotekets Tandstik M/Børste 45,00 kr. Klubpris: 38,25 kr.

Hvordan bruges mellemrumsbørster?

Ved at bøje/vinkle børstehovedet, kan mellemrumsbørsten nemmere føres ind i tandmellemrummet fra bagsiden/tungesiden af tandrækken. Skrub godt, 7 – 10 gange ud og ind i mellemrummet, gerne med tandpasta. Det samme gøres på forsiden af tandrækken. Det kan ske, der følger madrester med ud.

Hvordan renser man tandsten?

Fjern tandsten med en effektiv tandrensning Tandsten kan fjernes ved en grundig tandrensning hos din tandlæge. Når du får renset tænderne i dybden, kan det både fjerne genstridigt tandsten og forebygge mere alvorlige tandproblemer som eksempelvis paradentose.

Hvad kan man gøre mod betændelse i tandkødet?

Hvad kan jeg selv gøre? Det vigtigste, du selv kan gøre for at undgå og komme af med tandkødsbetændelse, er at holde en god mundhygiejne. Du skal bruge tandbørste, tandtråd, tandstikkere og/eller mellemrumsbørster. Hvis du fjerner plak og tandsten, forsvinder betændelsen.

Kan man bruge for meget tandtråd?

Her er et par generelle råd og fif til brug af tandtråd: Brug tandtråd én gang om dagen: De fleste tandlæger anbefaler, at tandtråd bruges mindst én gang dagligt. Hvis du har tendens til, at madrester sætter sig fast mellem tænderne, kan du bruge tandtråd oftere. Brug den tid, der er nødvendig: Du skal ikke skynde dig.

Hvad koster en elektrisk tandbørste?

Oral-B Pro 2 2900 Cross Action Duo fra455 kr.

Hvor mange gange skal man bruge tandtråd?

Er man tilbøjelig til nemt at få huller i mellemrummene af tænderne, kan man med fordel inkorporere brugen af tandtråd i sin daglige hjemmetandpleje. Tandtråd bør anvendes én gang i døgnet. Det er ligegyldigt, hvornår man vælger at bruge den - bare den bliver brugt.

Hvordan skal man bruge tandtråd?

Hvad er den korrekte måde at bruge tandtråd på?
 1. Begynd med cirka 45 cm tandtråd, og vikl det meste af tråden rundt om hver pegefinger, så der er 3-5 cm tandtråd at arbejde med.
 2. Hold tandtråden udspændt mellem dine tommel- og pegefingre, og før den forsigtigt op og ned mellem dine tænder.

Hvad kan opløse tandsten?

Når først du har udviklet tandsten, kan du ikke selv fjerne det. Her er det nødvendigt med professionel indgriben og vi anbefaler derfor, at du kontakter din tandlæge hurtigst muligt. Der er dog meget du selv kan gøre for at forebygge tandsten, så problemet bliver taget i opløbet.

Hvad er godt mod tandsten?

Behandling og forebyggelse af plak og tandsten
 • Bestil tid hos din tandlæge hver 6. ...
 • Børst med en anti-bakteriel tandpasta med fluor såsom Crest Pro-Health. ...
 • Brug tandtråd mindst en gang dagligt for at fjerne plak og madrester mellem dine tænder.
 • Brug en kvalitetstandbørste, og husk at skifte den ud hver 3.

Er betændelse i tandkødet farligt?

Tandkødsbetændelse er ikke farligt og de fleste har sikkert oplevet lidt betændelse i tandkødet med blødning og ømhed ved tandbørstningen. Med fokus på en forbedring af mundhygiejnen er det også muligt selv at fjerne tandkødsbetændelse. Vi opfordrer dog hos VORES TÆNDER Tandklinik altid til at kontakte din tandlæge.

Hvor lang tid tager det at komme af med tandkødsbetændelse?

Da blødningen oftest skyldes tandkødsbetændelse, er det vigtigt at forsætte med renholdelsen. Langt de fleste vil så efter 3-7 dage opleve, at blødningen ophører, når tandkødet er sundt igen (billede til højre).