Table of Contents:

 1. Hvilket kamera stativ?
 2. Hvilken Tripod?
 3. Hvad bruger man kamera til?
 4. Hvornår skal man bruge modlysblænde?
 5. Hvordan laver man et kamera?
 6. Hvordan indstiller jeg mit kamera?
 7. Hvordan fungerer analog kamera?
 8. Hvordan bruger man et spejlreflekskamera?
 9. Hvad betyder f på et kamera?
 10. Hvordan får jeg mit webcam til at virke?

Hvilket kamera stativ?

Medmindre du er på jagt efter et bordstativ eller et smartphone-stativ, anbefaler vi, at du holder dig fra stativer til under 1000 kroner. Der er mange forskellige mærker at vælge iemmel, men stativer fra Manfrotto, Gitzo og Cullmann er generelt i god kvalitet.

Hvilken Tripod?

Hvilken tripod skal jeg købe? Det bedste råd er, at købe en tripod der passer til din højde, så du ikke behøver at bøje dig for at se ind i objektivet. Når du har sat kameraet på stativet, skal objektivet være i øjenhøjde.

Hvad bruger man kamera til?

Et kamera består i sin grundkonstruktion af et lukket kammer, hvor der er placeret en lysfølsom enhed, som f. eks. en film, som kan optage billedet. Foran er normalt monteret et objektiv, som kan indsamle og fokusere lyset, men der findes dog undtagelser som f.

Hvornår skal man bruge modlysblænde?

Modlysblænden er en afskærmning, som monteres yderst på objektivet for at undgå såkaldt strølys og refleksioner fra lys, der trænger ind i objektivet fra siden. Det er typisk sollys, der kan give de forstyrrende refleksioner, men det kan også være lys fra lamper eller vinduer.

Hvordan laver man et kamera?

Find et motiv, som du gerne vil tage et billede af. Du skal finde et sted, hvor kameraet kan stå, for hvis kameraet ryster bare en lille smule, bliver billedet helt sløret. Sæt kameraet på et stykke modellervoks, for at det ikke skal ryste når du fjerner tapen foran hullet.

Hvordan indstiller jeg mit kamera?

Indstillinger på kameraet / Programhjulet:
 1. M (Manuel): Denne indstilling er fuldstændig manuel. ...
 2. A/Av (Blændeprioritet): Denne indstilling giver dig mulighed for at justere blænden som man ønsker, mens kameraet automatisk justerer lukketiden til den optimale eksponering.

Hvordan fungerer analog kamera?

Med et analogt målsøgerkamera fokuserer du gennem en søger, du holder op for øjet, men du ser rent faktisk ikke gennem kameraets linse som på et spejlreflekskamera. Objektivet er knyttet til søgeren, så det ved, hvornår noget er i fokus.

Hvordan bruger man et spejlreflekskamera?

Lær at se lyset. Kan du bruge lyset korrekt, så ser dine billeder fantastiske ud uanset hvor sej du er med dit kamera. Så sluk loftslampen, pust stearinlysene ud og åben dine persienner. Det skal strømme ind med naturligt lys. Ved hjælp af naturligt lys kan du skabe dit billede, du kan skabe en stemning og en følelse.

Hvad betyder f på et kamera?

Blændetal (f/) Blændetallet er et udtryk for mængden af lys der lukkes ind i kameraet, og beskrives ved f/ efterfulgt af et tal.

Hvordan får jeg mit webcam til at virke?

Du kan normalt åbne webkameraet ved at gå til Start og skrive webcam i søgefeltet....0 stemmer
 1. Klik på knappen Start, der findes nederst til venstre på skærmen.
 2. Åbn Kontrolpanel (som vist i rød nedenfor).
 3. Vælg Hardware og lyd.
 4. Åbn Enhedshåndtering og dobbeltklik på Imaging Devices. Dit webcam skal være opført der.
7. aug. 2017