Table of Contents:

 1. Hvad er de bedste rundpinde?
 2. Hvor lang skal Rundpinden være?
 3. Hvorfor firkantede strikkepinde?
 4. Hvilken størrelse strikkepind?
 5. Hvordan virker en omgangstæller?
 6. Hvad er Knit Pro pinde?
 7. Hvad er en lang rundpind?
 8. Hvordan skifter man til længere rundpind?
 9. Hvilke strikkepinde til hvilket garn?
 10. Hvilke strikkepinde til karklude?
 11. Hvordan laver man en Strikkefisk?
 12. Hvordan virker en Strikkefisk?
 13. Hvad er en Ærmepind?
 14. Hvad er Strammenøgler?
 15. Hvor måler man længden på en rundpind?

Hvad er de bedste rundpinde?

Hvis du ønsker et rundpindesæt i en bedre kvalitet med længere holdbarhed, kan vi anbefale dette rundpindesæt fra Knit Pros serie Bamboo. Med dette sæt får du nogle lækre strikkepinde der er udskiftelige og holder i mange år. Sættet indeholder pindestørrelser fra 3 – 10 mm og wire længder 60, cm.

Hvor lang skal Rundpinden være?

Rundpinde kan bruges til det meste såsom ærmer, trøjer, halstørklæder osv. Alt efter deres længde. Du kan få rundpinde i forskellige længder. Nemlig 40, 60 og 80 cm.

Hvorfor firkantede strikkepinde?

Prøv disse firkantede strikkepinde, hvis du har svage hænder eller håndled. De er nemmere at holde på og strikker mere jævnt.

Hvilken størrelse strikkepind?

Sådan omregner du engelske og amerikanske størrelser på strikkepinde
DK størrelser (mål i mm.)USAUK
5,086
5,595
6,0104
6,510 ½3

Hvordan virker en omgangstæller?

En omgangstæller er i princippet en meget simpel for tilbehør. For hver omgang skal du nemlig blot dreje én gang på siden, så din tæller holder regnskab med, hvor mange omgange du er gennem. Det er dermed et særligt nyttigt tilbehør til dig, som kan have svært ved at holde øjeblikket.

Hvad er Knit Pro pinde?

Knit Pro Karbonz Karbonz fra KnitPro er en serie af strikkepinde lavet af kulstof (også kendt som carbon). Dette er med til at skabe en let og stærk pind, med et enestående og elegant look. Udover sin holdbare egenskab er kulstoffet også med til at holde på varmen, så du får en behagelig oplevelse.

Hvad er en lang rundpind?

Magic loop, eller en magisk løkke, som det kaldes på dansk, er en teknik hvorpå man kan strikke rundt, når ens rundpind er for lang til at nå hele vejen rundt. Dette sker ofte når man strikker ærmer, halsen på en sweater eller andet småt.

Hvordan skifter man til længere rundpind?

Man skruer bare de løse pinde på hver ende af wiren. Dernæst spænder man den fast med en lille låsenøgle. Herefter strikker man derudad… Skal man skifte til en anden størrelse pind undervejs – ja så låser man op og skruer pinden af og sætter den nye på.

Hvilke strikkepinde til hvilket garn?

Valg af materiale på strikkepindene Har du mange års erfaring, kan du vælge strikkepinde med glatte overflader. Maskerne bevæger sig mere på strikkepinde af metal og plastik. Er du nybegynder med strik, vil det være en god idé at vælge pinde af enten træ eller bambus.

Hvilke strikkepinde til karklude?

Varier mellem perlestrik, tern med almindelig ret og vrang, og patentstrik med variation. Der kan strikkes 2 karklude af 1 nøgle. Til strikkede karklude i patentstrik slås 52 masker op på pind 3,5.

Hvordan laver man en Strikkefisk?

Sæt en strikkefisk på pinden, for at markere omgangen eller pindens begyndelse. Når man har strikket en omgang eller pind, går man en ring ned, ved næste omgang endnu en ring ned og sådan fortsætter man. Når man er igennem hele fisken, har man strikket 4, 6 eller 8 omgange og man skal nu tage ud eller ind.

Hvordan virker en Strikkefisk?

Strikkefisk gør det nemt at holde styr på indtagninger og udtagninger. Sæt den på pinden ved omgangsstart. Ryk den en tak ned, hver gang du har strikket en omgang. Så har du styr på hvor mange omgange du har strikket.

Hvad er en Ærmepind?

Rundpindene fås i mange størrelser, og wiren kan fås i flere forskellige længder. Herudover bruges der ærmepinde, som er en speciel pind der er noget kortere end til de almindelig pinde. De almindelige pinde findes i forskellige længder, hvilket er rigtig godt fordi vi jo har forskellige hænder.

Hvad er Strammenøgler?

Strammenøglen bruges, når wirerne skal skrues sammen. Du sætter nøglen i det lille hul på strikkepindene eller wire overgangen for at have bedre hold i tingene, når du skal stramme lukningen. Dermed sikrer du at den ikke smutter, mens du arbejder.

Hvor måler man længden på en rundpind?

Med en måler kan du nemt finde ud af, hvor tykke dine rundpinde er. Put enden af den ene rundpind i det øje på det lille måleredskab, som passer til tykkelsen. Pinden skal kunne 'lukke' hullet på måleredskabet. Ved siden af alle huller på strikkepindemåleren står der angivet den præcise tykkelse i mm.