Table of Contents:

  1. Hvad koster 1 toilet skyl?
  2. Hvilket toilet fylder mindst?
  3. Hvilken Ifö model?
  4. Hvor mange liter vand toiletskyl?
  5. Hvad koster et toilet?
  6. Hvor meget plads skal der være til et toilet?
  7. Er der forskel på toiletter?
  8. Hvor ofte skal man skifte toilettet?

Hvad koster 1 toilet skyl?

Ifølge DANVA koster én liter vand i gennemsnit 7,1 øre inkl. diverse afgifter (2019-pris). Det betyder, at ét toiletskyl kan koste mellem 21 (3 liter) og 85 øre (12 liter). Tallet vil svinge fra vandværk til vandværk, men overordnet set vil en familie på fire oftest have en årlig udgift på omkring 2.900 kr.

Hvilket toilet fylder mindst?

Væghængt toilet Her er cisternen indbygget i væggen, og fylder derfor mindre i rummet.

Hvilken Ifö model?

Men det er heldigvis forholdsvist nemt, at finde ud af hvilken model dit eksisterende Ifö toilet er. Rent praktisk skal du se på skylleknappen. Skylleknappen viser nemlig ofte fabrikantens navn. Har du et Ifö toilet kan du sammenligne skylleknappen med de modeller som er i vores produktkatalog.

Hvor mange liter vand toiletskyl?

Et gammelt toilet bruger op til 12 liter vand på 1 skyl. Nye toiletter skyller med 3 eller 6 liter pr. gang. Et toilet, der løber en lille smule, spilder omkring 275 liter vand pr.

Hvad koster et toilet?

Hvad koster et nyt toilet?
Uden monteringInklusiv montering
Nyt toilet uden cisterne600-1.500 DKK4.000-5.000 DKK
Nyt toilet med ny cisterne1.000-3.500 DKK4.000-7.000 DKK

Hvor meget plads skal der være til et toilet?

Ifølge bygningsreglementet skal der være 110 cm fri plads foran toilettet. Ved ombygning kan mindre gøre det, hvis indretningen i øvrigt er hensigtsmæssig. Regn dog med mindst 60 cm. Fra midten af toilettet skal der være mindst 40 cm fri plads til hver side.

Er der forskel på toiletter?

Den primære forskel på et toilet med s-lås og et toilet med p-lås er, at afløbet på et toilet med s-lås monteres i gulvet, mens afløbet på et toilet med p-lås monteres i væggen. Der er mange forskellige varianter af både s-lås og p-lås.

Hvor ofte skal man skifte toilettet?

– Fra et bæredygtighedsperspektiv er porcelæn meget holdbar og behøver ikke at blive skiftet ud særlig ofte. Dog skal toiletsædet og ventilerne, dvs. dele af cisternen, udskiftes flere gange i løbet af porcelænets levetid. Sædvanligvis udskiftes et toilet af porcelæn hver 10-15 år, siger Sven-Olov Dahlgren.