Table of Contents:

 1. Er en trekant et polygon?
 2. Hvor mange trekanter kan der være i en femkant?
 3. Hvad hedder en 10 kant?
 4. Hvad hedder en Tikant?
 5. Hvad symboliserer en femkant?
 6. Hvilke forskellige trekanter er der?
 7. Hvordan tegner man en Tikant?
 8. Hvad kaldes en 12 kant?
 9. Hvad hedder en 12 kant?
 10. Hvordan regner man areal ud?
 11. Hvordan finder man omkredsen af en regulær polygon?

Er en trekant et polygon?

Polygonen er konveks, hvis forbindelseslinjen mellem ethvert par af hjørner helt forløber inden i polygonen. En polygon med n kanter, for n = 3,4,5, ... , har også n hjørner og kaldes en n-kant, med trekant, firkant, femkant og sekskant som eksempler.

Hvor mange trekanter kan der være i en femkant?

Hvis en femkant skal kunne bruges som eneste flise i en fliselægning, som dækker hele planen, hvad kan man så sige om den femkant? Svar: Der er 15 forskellige muligheder. Tilbage til trekanterne. I skolen er to trekanter ens, hvis de er kongruente.

Hvad hedder en 10 kant?

En tikant eller en dekagon, er en figur i geometrien med ti sider og ti vinkler. En tikant er således en polygon med ti hjørner.

Hvad hedder en Tikant?

Polygon
GræskDansk
Heptagonsyvkant
Oktagonottekant
Novegonnikant
Dekagontikant

Hvad symboliserer en femkant?

En femkant eller pentagon (af græsk pental for tallet 5) er en polygon med fem sider. Pentagon har blandt andet lagt navn til Pentagon-bygningen, der huser USA's forsvarsministerium. Pentagonen bliver også brugt i forbindelse med det gyldne snit. Vinkelsummen i en femkant er 540°.

Hvilke forskellige trekanter er der?

Der er tre forskellig trekanttyper, som I skal kunne. En trekant hvor alle vinkler er mindre end 90° kaldes en spidsvinklet trekant. En trekant hvor én vinkel er 90° kaldes en retvinklet trekant. En trekant hvor én vinkel er større end 90° kaldes en stumpvinklet trekant.

Hvordan tegner man en Tikant?

Det er heldigvis ret nemt: Start med at tegne en cirkel. Omkredsen skal svare til den ønskede afstand fra spids til spids i sekskanten. Så er det meget nemt at konstruere sekskantfaconen, fordi cirklens radius (afstanden fra cirklens kant til cirklens centrum) går seks gange op i cirklens omkreds.

Hvad kaldes en 12 kant?

Dodekaederet har 12 sideflader, 20 hjørner og 30 kanter.

Hvad hedder en 12 kant?

Et regulært dodekaeder (græsk: ~ tolv ansigter) er et platonisk legeme som består af tolv femkantede sideflader, med tre der mødes ved hvert hjørne. Det har tyve hjørner og tredive kanter. Dens duale polyeder er ikosaedret.

Hvordan regner man areal ud?

Man finder arealet ved at gange længden med bredden.

Hvordan finder man omkredsen af en regulær polygon?

Vi kan udregne omkredsen ved at lægge alle sidelængderne sammen.