Table of Contents:

 1. Hvad er en god guitar?
 2. Hvem har opfundet guitar?
 3. Hvad er en folkl guitar?
 4. Hvor kan man købe en guitar?
 5. Hvad hedder de forskellige dele på en guitar?
 6. Hvordan virker en elektrisk guitar?
 7. Hvornår opfandt man guitar?
 8. Hvilken streng frembringer den højeste tone på en guitar?
 9. Hvilke strenge skal jeg vælge?
 10. Hvor meget koster guitar?

Hvad er en god guitar?

En klassisk / spansk guitar er god til at lære det basale - lære akkorder og fingerspil. Derfor vælger mange begyndere denne type guitar. Efter vores mening, er en spansk / klassisk guitar super god til dig, som vil i gang med at spille og lære akkorder.

Hvem har opfundet guitar?

Den første gang guitaren optræder i historie på skrift er i 1500-tallet. Den elektriske guitar blev opfundet af Adolf Rickenbacker i samarbejde med George Beauchamp og Paul Berth i 1931. Humbucker-pick-uppen blev opfundet af Seth Lover fra Gibson.

Hvad er en folkl guitar?

Western/Folk Denne guitar er en videreudvikling af den traditionelle klassiske guitar. En moderne Western guitar har strenge af stål, 14 bånd der går fri af kroppen og et smallere gribebræt. Stålstrenge er hårdere at spille på end dem af nylon. Hvis man har mod på det, kan man dog sagtens starte ud på en Western.

Hvor kan man købe en guitar?

Hos os kan du købe guitar til begyndere samt til øvede, kun pengepungen sætter grænser. Køb guitar billigt online hos Guitarhuset.dk og spar penge. Western guitarer er kendetegnet ved at have en stor krop og stålstrenge. Dette gør at du får en stor og fyldig lyd.

Hvad hedder de forskellige dele på en guitar?

Her til højre ses en standard akustisk guitar, og vi vil herunder forklare de basale informationer om guitarens opbygning.
 • 1) Guitarens hoved. Hovedet på guitaren er det hvor stemmeskruerne sidder og også der hvor strengene sidder fast.
 • 2) Stemmeskruer. ...
 • 3) Bro. ...
 • 4) Gribebræt. ...
 • 5) Klanghul. ...
 • 6) Stolen. ...
 • 7) Guitarens krop.

Hvordan virker en elektrisk guitar?

På en elguitar er der ikke et klanghul og en hul krop. I stedet er det elguitarens specielle, massive træ, der fanger vibrationerne og svingningerne fra guitarstrengene og giver guitaren dens lyd. Den lyd, der kommer ud af det, bliver samlet op af en række mikrofoner.

Hvornår opfandt man guitar?

Guitarens historie har rødder tilbage til mindst år 2500 før vor tid. Fra oldtidens primitive strengeinstrumenter med strenge lavet af dyreindvolde til den moderne, elektrisk forstærkede rockguitar der har haft en central rolle i en stor del af 1900-tallets populærmusik.

Hvilken streng frembringer den højeste tone på en guitar?

Strengene har navn efter tonerne (se guitarskolen for mere). den højeste streng = 1. streng.

Hvilke strenge skal jeg vælge?

På en guitar er der typisk 6 strenge, men der er også nogle modeller, som har mange flere. Strengene har forskellige tykkelser, hvilket giver dem forskellige toner. På en guitar vil du typisk finde EADGBE, hvor EAD er de 3 tykkeste, og GBE er de 3 tyndeste.

Hvor meget koster guitar?

Hvor mange penge skal jeg bruge på en guitar? Guitarer kan koste alt fra 500 kr. til langt over 50.000 kr. Modsat hvad man tidligere var vant til, er niveauet i dag over hele linjen så højt, at selv en billig guitar kan være overraskende god og velspillende.