Table of Contents:

 1. Er egetræ godt brænde?
 2. Hvilket træ har bedst brændværdi?
 3. Hvad er træs brændværdi?
 4. Hvilket brænde har bedst brændværdi?
 5. Hvad er bedst ovntørret eller lufttørret brænde?
 6. Hvad er bedst bøg eller eg?
 7. Er birkebrænde godt?
 8. Hvorfor knitre brænde?
 9. Hvilken type træ?
 10. Hvilket træ er det?
 11. Er elmetræ godt brænde?
 12. Hvor længe skal lufttørret brænde ligge?
 13. Hvilken træsort anbefales ofte som den bedste til en åben pejs?
 14. Hvilken træsort ryger mindst?
 15. Hvor lang tid skal birkebrænde tørre?

Er egetræ godt brænde?

Avnbøg, bøg, eg og ask er blandt de tungere træsorter, hvilke er gode som primær varmekilde. Lette træsorter kan med fordel anvendes, hvis der blot ønskes hyggelige flammer nogle få timer. Træets tørhed er vigtig, da tørt træ brænder bedst i brændeovn og mindsker risikoen for skorstensbrand.

Hvilket træ har bedst brændværdi?

Brændværdier
TræartKg træ (uden vand) pr. m3
Bøg580
Ask / Eg570
Elm565
Birk540

Hvad er træs brændværdi?

Brændværdien af 1 kg tørt træ er ca. 19 MJ/Kg (ca. 4500 Kcal/Kg).

Hvilket brænde har bedst brændværdi?

Brændværdien i 1 kg tørt træ er cirka 19 megajoule. Nåletræs brændværdi ligger i gennemsnit 3 % højere og løvtræernes ligger ca. 3 % lavere. Nåletræernes harpiks har højere brændværdi end tørstoffet og det er bl.

Hvad er bedst ovntørret eller lufttørret brænde?

En del af forskellen er, at ovntørret brænde har en lavere fugtighedsprocent end lufttørret brænde. Derfor kan ovntørret brænde anvendes umiddelbart lige efter levering, da det allerede har en tørhedsgrad der gør brændet klar til brug.

Hvad er bedst bøg eller eg?

Bøg er blandt danskernes absolutte favoritter, fordi varmeværdien og varmeudviklingen forrygende, og fordi det er nemt at tænde op. Det skyldes bl. a., at bøgebrænde har en tyndere bark end mange andre træsorter. Egetræ har en fantastisk varmeudvikling, hvor varmeafgivelsen spredes over meget lang tid.

Er birkebrænde godt?

Birk: Den middelhård træsort birk indeholder tynd bark. Det gør træet rigtig god til at tænde op med i brændeovnen, men også som brænde i masseovne, pejse og åbne ildsteder.

Hvorfor knitre brænde?

Hvis træet er tørret er de bløde træsorter nemme at antænde, de brænder hurtigt - og de giver få gløder....Bål og brændværdi.
TræartEg
HårdhedHård
KommentarEgetræ kan være svært at få til at fænge - men når det først brænder, giver det god varme og gløder længe. Knitrer og buldrer.
Hvor god er træarten til glødebål*****

Hvilken type træ?

Materialeprisen på de forskellige træsorter varierer meget. Trykimprægneret træ er normalt billigst, lærk er lidt dyrere, men stadig relativt billig, mens eg, gran og de eksotiske træsorter er noget dyrere. Teak er en af de dyreste træsorter, men anses også for at være en af de smukkeste til terrasser.

Hvilket træ er det?

Med Leafsnap ka du bruge din telefon til at bestemme, hvilken type træ du kigger på. Alt du skal gøre er at tage et billede af et blad fra træet, og app'en vil herefter kunne genkende og bestemme typen af træ.

Er elmetræ godt brænde?

Elm giver gode gløder. Men det er svært at kløve og også svært at få til at fænge. Fyr er let at få ild i og derfor godt at tænde op med. Det brænder med en lysende flamme - men det brænder også hurtigt ud og giver kun få gløder.

Hvor længe skal lufttørret brænde ligge?

Vi anbefaler dog altid, at du lader brændet stå og tørre i 1-3 måneder, afhængig af vejrforholdene, for at opnå den optimale fugtighedsprocent. Lægger du træet indendørs ved brændeovnen, er det typisk tilpas tørt efter nogle få dage. Med andre ord: Næsten klar til brug.

Hvilken træsort anbefales ofte som den bedste til en åben pejs?

Birk er den træsort man bruger til test af de fleste nye brændeovne, fordi den fremvise de bedste resultater. Birkebrænde er velegnet til alle brændeovne/masseovne, udendørs bålpladser og åben Pejs. Birk er klart den bedste træsort til åben pejs og er derfor den eneste træsort vi anbefaler til åben pejs.

Hvilken træsort ryger mindst?

Bløde træsorter: Birk: Tænder let, brænder lydløst, lugtløst, uden røg, giver meget varme men næsten ingen gløder. Enebær: Brænder godt, giver ret gode gløder.

Hvor lang tid skal birkebrænde tørre?

Når du tørrer dit brænde udendørs, er det vigtigt, at du er opmærksom på at holde ukrudt, planter og græs væk fra brændestablen. I løbet af det halve til halvandet år, hvor brændet ligger og lufttørrer, vil det være naturligt, at der kommer planter omkring det.