Table of Contents:

 1. Hvem betaler for pandaerne?
 2. Hvem ejer pandaer?
 3. Hvor kommer pandaer fra?
 4. Hvad koster Pandaanlægget?
 5. Hvor lang tid har vi pandaerne?
 6. Hvor lever Kæmpepandaen?
 7. Kan man købe en panda?
 8. Er pandaer et truet dyr?
 9. Hvad er det mest truede dyr i verden?
 10. Hvornår kommer pandaer til Danmark?
 11. Er en rød panda truet?

Hvem betaler for pandaerne?

Københavns Zoo betaler godt 6,6 millioner kroner om året for leje af pandaerne, og tidligere har deres nuttede udseende været overskygget af kritik, fordi udlejningen af flere bliver opfattet som en del af det såkaldte 'pandadiplomati', hvor Kina udlejer pandaer til lande, der afholder sig fra kritik af det ...

Hvem ejer pandaer?

København Zoos nuværende pandaer Pandaerne kommer fra det kinesiske avls- og forskningscenteret Wolong Panda Reserve Chengdu. Danmark låner de to pandaer Xing Er og Mao Sun af Kina i 15 år for omkring 100 millioner kroner. Over 90% af pengene er øremærket til naturbevarelsen af pandaen i Kina og til pandaforskning.

Hvor kommer pandaer fra?

Der lever pandaer i provinserne Gansu, Shaanxi og Sichuan i det sydcentrale Kina. De holder til i særlige bjergskove, også kaldet de kinesiske tågeskove, i 1.500 til 3.500 meters højde. Skovene er rige på bambus og er fordelt over seks bjergkæder.

Hvad koster Pandaanlægget?

Anlægget skal ligge centralt i haven, og det gamle elefanthus må lade livet for at gøre plads til det. Til april får Københavns Zoologiske Have to pandaer fra Kina. Og dyrene kan flytte ind i deres nybyggede 160 millioner kroner dyre arkitekttegnede anlæg til tonerne af en nykomponeret pandasymfoni.

Hvor lang tid har vi pandaerne?

Pandaerne kom til Danmark 4. april 2019 fra Chengdu Panda Base i Kina efter flere års forberedelser. De er udlejet til Danmark i 15 år. Pandaerne tilhører stadig Kina, ligesom eventuelle unger gør det.

Hvor lever Kæmpepandaen?

Optælling med støtte fra WWF Den viser, at 1.246 af de vilde pandaer lever i naturreservater, hvilket svarer til 66,8 procent af den samlede bestand og udgør 53,8 procent af det samlede habitatområde. Der er i øjeblikket 67 naturreservater for pandaer i Kina. Det er 27 flere end ved sidste optælling i 2003.

Kan man købe en panda?

Den million dollars om året, vi betaler for de to pandaer, kan meget vel være den mindste del af prisen. Allerede før lånepandaerne overhovedet landede i Kastrup, har Danmark vist sig særdeles medgørlig for regimet i Beijing.

Er pandaer et truet dyr?

Ikke uddødPanda / Udryddelsesstatus

Hvad er det mest truede dyr i verden?

På listen over de allermest truede dyr er:
 • Gorilla.
 • Havskildpadde.
 • Panda.
 • Tiger.
 • Orangutang (Sumatra)
 • Amur leopard.
 • Næsehorn.
 • Haj.

Hvornår kommer pandaer til Danmark?

Den 11. april klokken 9.00 er det hele Danmarks tur til at møde de to pandaer ved den officielle åbning for ZOOs gæster.

Er en rød panda truet?

Moderat truet (Mindskende)Rød panda / Bevaringsstatus