Table of Contents:

 1. Er der fluorstoffer i keramisk belægning?
 2. Hvad er fluorstoffer?
 3. Er slip-let farligt?
 4. Hvad bruges en støbejernspande til?
 5. Hvordan virker en grillpande?
 6. Hvilken grillpande er bedst?

Er der fluorstoffer i keramisk belægning?

Den keramiske belægning er lavet af ler og indeholder ikke PTFE og PFOA som er de to mest kendte flourstoffer, som kan have negative effekter på din sundhed.

Hvad er fluorstoffer?

Fluorstoffer er kemiske stoffer, som bruges til at gøre udendørstøj vand- og smudsafvisende. En del udendørstøj er overfladebehandlet med fluorstoffer. Stofferne er problematiske, da de er svært nedbrydelige i naturen. Derudover ved man, at nogle fluorstoffer er skadelige for mennesker.

Er slip-let farligt?

Stegepander, der har slip-let-effekt eller teflonbelægningen indeholder også fluorstoffer. Fødevarestyrelsen har dog slået fast, at der ikke er nogen sundhedsmæssig risiko ved at almindelig brug af stegepanderne med slip-let, da stofferne er bundet i belægningen og ikke bliver overført til den mad, du steger på panden.

Hvad bruges en støbejernspande til?

Støbejernspander er geniale til at holde en jævn varme, når man steger. Og så kan de holde i årtier. Derudover er det parktisk, at de kan kommes i ovnen, så maden kan stege videre der.

Hvordan virker en grillpande?

Fordelen ved rillerne på panden er, at fedtstoffet løber af kødet og væk fra maden. Det er med til at give bøfferne den helt rigtige smag af grill, og samtidig får bøfferne de flotte grill-riller, som får dem til at se endnu mere indbydende ud.

Hvilken grillpande er bedst?

Kort resultat af testen
 • Le Creuset Kvadratisk GrillpandeBedste grillpande.
 • Fiskars Brasserie Grillpande – Både en brasserie og grillpande.
 • Scanpan Pro IQ – Premium grillpande.
 • GreenPan Cambridge – Grillpande 28x28cm.
 • Eva Solo Nordic Kitchen Grillpande – Til den designbevidste grillmaster.