Table of Contents:

  1. Er Dekton dyrt?
  2. Hvad er Corian bordplade?
  3. Hvad er Dekton lavet af?
  4. Hvilken bordplade er bedst?
  5. Hvad kan Corian tåle?
  6. Kan Corian tåle eddike?
  7. Hvad er forskellen på Dekton og keramik?
  8. Er Dekton keramik?
  9. Hvad koster en ny køkkenbordplade?
  10. Hvor meget varme kan Corian tåle?

Er Dekton dyrt?

DEKTON er et forholdsvis dyrt materiale. Priser svinger alt efter hvilken farve du bruger. DEKTON bordplade priser er forskellige og er inddelt i prisgrupper. DEKTON priser svinger derfor alt efter hvilken farve du vælger.

Hvad er Corian bordplade?

Corian er det mest kendte af en række kompositmaterialer, der har det til fælles at de består af en mængde stenpulver/mineralstoffer, der støbes med et plastisk bindemiddel. Denne proces frembringer et meget stabilt og stærkt materiale, som for Corians vedkommende har en slidflade der er 12 mm tyk.

Hvad er Dekton lavet af?

Dekton består af 100 % naturlige mineralpartikler, som presses i plader under et 25.000 tons tryk for derefter at blive sammensmeltet ved en temperatur på omkring 1200 grader. Det er denne særlige teknik og proces, der giver Dekton bordpladen sine mange eftertragtede egenskaber.

Hvilken bordplade er bedst?

En granitbordplade er det bedste valg, hvis du vil have en bordplade, der er hårdfør og let at vedligeholde. Skifer er stort set lige så godt som granit, dog er det ikke så modstandsdygtigt over for syreholdige madvarer. Tør din stenbordplade af dagligt, så der ikke kommer skjolder.

Hvad kan Corian tåle?

Det gør Corian® til et ideelt materiale, hvis du ønsker vedholdende overflader, der kan tåle daglig brug uden at gå i stykker, og som kræver høje hygiejneforhold, fx på badeværelser og i køkkener, men også indenfor industrier som medicin- og tandlægebranchen.

Kan Corian tåle eddike?

Blegemiddel kan misfarve DuPont™ Corian®, hvis det ikke fjernes helt ved at skylle efter med vand. Hårdtvandskalk, sæbe, mineraler: Brug en mikrofiberklud, og gnid pletten med et almindeligt husholdningsrengøringsmiddel eller eddike, og lad stå i 2-4 minutter.

Hvad er forskellen på Dekton og keramik?

Ridse/Slagfasthed: Dekton er et produkt bedst at sammenligne med keramik. Dekton er næsten umulig at ridse, dog kan produkter med samme hårdhedsgrad afsætte ridser, som ikke kan udbedres. Pas på med en grat fra et keramisk fad eller lignende, det kan medføre ridser.

Er Dekton keramik?

Dekton® er markedets mest farveægte keramiske materiale. Det betyder at nuanceforskelle fra plade til plade minimeres samt at materialet er UV-bestandig, og dermed ikke falmer over tid.

Hvad koster en ny køkkenbordplade?

Prisen kan svinge fra 5000 kr. og op til 50.000 kr. eller mere. Materialet som køkkenbordpladen er lavet af, er nærmest afgørende for, hvilken pris du kan forvente.

Hvor meget varme kan Corian tåle?

Corian® tåler varme op til 100 grader. Vi anbefaler dog, at man IKKE sætter varme ting på pladen. Brug altid afsætningsplader o.l. Skulle pladen blive ridset kan man meget let slibe den, så den bliver som ny igen.