Table of Contents:

 1. Hvilke sygdomme giver høje levertal?
 2. Hvilke sygdomme kan der være i leveren?
 3. Hvad kan være årsag til forhøjet levertal?
 4. Hvad er forhøjet levertal tegn på?
 5. Hvad gør man ved forhøjet levertal?
 6. Hvad er leversygdomme?
 7. Hvad kan man fejle i leveren?
 8. Hvordan behandles forhøjet levertal?
 9. Kan mærke min lever?
 10. Hvor længe kan man leve med dårlig lever?

Hvilke sygdomme giver høje levertal?

Levertallene bliver målt i et bredt spænd af situationer lige fra kyssesyge (mononukleose) til leverbetændelse (hepatitis) til forgiftning af kroppen. Der er mange årsager til høje eller lave værdier, og levertallene bliver også påvirket ved andre sygdomme end blot leversygdomme. Et eksempel herpå er albumin.

Hvilke sygdomme kan der være i leveren?

Leversygdomme
 • Skrumpelever. ​Skrumpelever kan være det sidste trin af mange forskellige leversygdomme. ...
 • Fedtlever. Fedtlever betyder at der er for meget fedt i leveren i forhold til en rask lever. ...
 • Autoimmune hepatitis, primær biliær cholangit (PBC) og primær scleroserende colangitis (PSC) Autoimmun hepatitis. ...
 • Hæmokromatose.
22. okt. 2021

Hvad kan være årsag til forhøjet levertal?

lægemidler. Irritationen eller betændelsestilstanden, som forårsages af lægemidler, vil vise sig ved forhøjet levertal. I nogle tilfælde er betændelsen voldsom og vil give symptomer. Det hyppigste symptom er gulsot, hvor huden og det hvide i øjnene bliver gult.

Hvad er forhøjet levertal tegn på?

Symptomer på sygdom i leveren Nogle af de symptomer du får, når din lever er syg, skyldes, at leveren ikke længere kan lave det, den skal. Leveren har ingen nerver, og derfor kan man godt være syg i leveren uden at mærke det. Derfor kan det første tegn på leversygdomme være, at dit levertal er forhøjet.

Hvad gør man ved forhøjet levertal?

5 gode råd til at passe bedre på din lever
 1. Dyrk motion og spis sundt.
 2. Drik mere kaffe og mindre alkohol.
 3. Høje levertal er ikke lig alvorlig sygdom.
 4. Leveren kan reparere sig selv – hvis du hjælper den.
 5. Bliv testet igen – levertal kan svinge.
14. okt. 2019

Hvad er leversygdomme?

H. Autoimmun hepatitis er en relativt sjælden kronisk leversygdom. Den kan give forhøjede leverenzymer og autoantistoffer i blodet, forstørret lever, gulsot (ikterus) og destruktion af levervæv (cirrose). Kronisk hepatitis er en vedvarende betændelsestilstand i leveren af mere end 3-6 måneders varighed.

Hvad kan man fejle i leveren?

Syg i leveren Fedtlever og skrumpelever er de to mest udbredte leversygdomme i Danmark. Fedtlever er, som navnet lyder, en tilstand, hvor der er ophobet for meget fedtvæv i organet. Sygdommen opstår typisk hos personer, der har et massivt alkoholforbrug, men ses også hos overvægtige og hos mennesker med diabetes.

Hvordan behandles forhøjet levertal?

Dyrk motion og spis sundt. Drik mere kaffe og mindre alkohol. Høje levertal er ikke lig alvorlig sygdom. Leveren kan reparere sig selv – hvis du hjælper den.

Kan mærke min lever?

Leveren kan stadig fungere, selv om en stor del af den er ødelagt. Symptomerne på leverkræft kommer derfor ofte snigende, men kan i nogle tilfælde være ganske pludselige. Det første symptom kan være, at man kan mærke leveren opadtil i maven.

Hvor længe kan man leve med dårlig lever?

Syg i leveren Sygdommen opstår typisk hos personer, der har et massivt alkoholforbrug, men ses også hos overvægtige og hos mennesker med diabetes. En skrumpelever kan i årevis have levet som skrantende fedtlever, hvor der efterhånden er opstået betændelsestilstande, som udløser arvæv.