Table of Contents:

  1. Hvor stor en trappe er der plads til?
  2. Hvor bred skal en indvendig trappe være?
  3. Hvordan laver man en kvartsvingstrappe?
  4. Hvordan beregner man trappe?
  5. Hvad kan man gøre ved en stejl trappe?
  6. Hvor bredt er et trappetrin?
  7. Hvad er grund og stigning?
  8. Hvordan laves en trætrappe?

Hvor stor en trappe er der plads til?

Grundreglen siger, at to stigninger plus en grund skal ligge et sted imellem 61 og 63 cm. Dette kan opnås ved at lave både grund og stigning 21 cm, men trappen vil være dårlig at gå på, da den vil være meget stejl. En mere optimal trappe kan opnås med en grund på 26 cm og stigninger på 18 cm.

Hvor bred skal en indvendig trappe være?

Af hensyn til komforten anbefales det dog, at interne trapper har en bredde på mindst 0,8 meter og en fri højde på mindst 2,1 meter.

Hvordan laver man en kvartsvingstrappe?

Byg selv trappe på den nemme måde Stødtrin og sideplader skæres ud af 10 mm MDF-plade. Så begynder du med at montere vangerne mellem gulv og loft. Herefter sætter du sideplader på, lægger et trin – og følger efter med nye sideplader og trin skiftevis.

Hvordan beregner man trappe?

Der findes en formel til at udregne trinafstandene til den perfekte trappe, som føles naturlig at gå på: 2 x stigning + trindybde = 63 cm.

Hvad kan man gøre ved en stejl trappe?

En meget stejl trappe med smalle trin byder let på farlige gåture. Men med vendetrin bliver der god plads til selv store fødder – og så er denne løsning oven i købet både let og billig at bygge.

Hvor bredt er et trappetrin?

Der findes en god grundregel, som er nem at bruge, hvis du skal bygge en trappe, og er i tvivl om trappens mål. Grundreglen hedder: 2 x trinhøjde + 1 x trin = 62cm. I følge formlen skal resultatet ende på omkring 62cm, for at få et passende trin.

Hvad er grund og stigning?

Stigningen er den lodrette højde fra den ene trinflade til den næste. Konsekvensen af denne regel er, at jo fladere en trappe, desto større en grund og desto mindre en stigning og omvendt; jo stejlere en trappe, desto kortere en grund og desto større en stigning.

Hvordan laves en trætrappe?

Byg selv trappe på den nemme måde Byg selv-trappens trin skæres ud af 38 mm tykke egetræsbordplader. Stødtrin og sideplader skæres ud af 10 mm MDF-plade. Så begynder du med at montere vangerne mellem gulv og loft. Herefter sætter du sideplader på, lægger et trin – og følger efter med nye sideplader og trin skiftevis.