Table of Contents:

 1. Hvad er min Nethastighed?
 2. Hvordan finder jeg ud af hvilken internetudbyder jeg har?
 3. Hvorfor er mit internet så ustabilt?
 4. Hvornår kommer der fibernet i dit område?
 5. Hvad er ping og jitter?
 6. Hvad betyder jitter?
 7. Hvad er bredbånd via telefonstik?
 8. Hvilket fibernet har jeg?
 9. Hvorfor hopper mit internet af?
 10. Hvorfor falder mit internet ud?
 11. Hvornår bliver fibernettet frigivet?
 12. Hvor bliver der gravet fibernet ned?
 13. Hvad skal jitter være?
 14. Hvad er høj jitter?
 15. Hvad er forskellen mellem bredbånd og mobilt bredbånd?

Hvad er min Nethastighed?

For at måle dit bredbånd hastighed skal du måle hastigheden i det internet du modtager og derefter teste dit trådløse netværk. Når du tester din router er det vigtigt at du tager testen minimum 2 gange. En gang tæt på routeren og den anden gang i det fjerneste hjørne, for at få et retvisende resultat.

Hvordan finder jeg ud af hvilken internetudbyder jeg har?

Din internetudbyder er den virksomhed, der leverer din internetadgang. Du kan se din internetudbyder på www.whoismyisp.org.

Hvorfor er mit internet så ustabilt?

Skift din routers WiFi-kanal Din router opererer på en frekvens når den laver dit WiFi. Noget der nogle gange kan gøre WiFi-signalet ustabilt er hvis der er flere andre routere i nærheden som kører på samme WiFi-kanal eller frekvens. Det er mest i etageboliger og især hvis flere beboere har samme internetudbyder.

Hvornår kommer der fibernet i dit område?

Du kan få fibernet Når du har bestilt, modtager du først en ordrebekræftelse. Senere får du information om, hvornår fibernettet kommer til din adresse. Du kan også finde den generelle tidsplan for dit område på fibia.dk/fiberpåvej.

Hvad er ping og jitter?

Begrebet ping er et begreb for metoden, der bruges, når man måler hastighed mellem bruger og server på forskellige netværk. Ping kaldes ofte også for latency og bliver målt i MS, som står for millisekunder. Jo lavere ping du har, jo hurtigere er din forbindelse som regel. Din ping er aldrig 100% fast.

Hvad betyder jitter?

Jitter er ganske simpelt en målestok for antallet af succesfulde pings. Når man laver en ping test udsender computer ikke blot et enkelt signal, men mange tusinde. Jitter sammenligner alle de ping's og ser så på variationen af dem. Jitter kan du også teste med vores hastighedstest.

Hvad er bredbånd via telefonstik?

Internet via telefonstik, eller DSL (Digital Subscriber Line), er en betegnelse for internetforbindelser leveret via almindelige telefonnetskabler. Af den grund kan alle i hele Danmark modtage DSL, hvis blot man har et telefonstik indlagt i huset, hvorfor det også er den mest udbredte bredbåndsløsning i Danmark.

Hvilket fibernet har jeg?

Din mulighed for at få fiberbredbånd afhænger først og fremmest af din geografiske placering. For at du kan blive opkoblet til lynhurtigt fibernet, skal du nemlig bo i et område, hvor der i forvejen er nedgravet fiberkabler.

Hvorfor hopper mit internet af?

Det kan også ske, at du ikke har opsat dit Internet korrekt. Du kan du tjekke denne guide til opsætning af internet, som guider dig let igennem de forskellige skridt ved opsætning af en router og Wi-fi.

Hvorfor falder mit internet ud?

Elektronik og metal kan forstyrre. Dit trådløse signal er sart og lader sig nemt forstyrre af trådløst udstyr, der bruger samme frekvensbånd – for eksempel tv, mobiltelefoner, bluetooth, computere, babyalarmer og mikrobølgeovne.

Hvornår bliver fibernettet frigivet?

I løbet af 2021 vil de første kunder på Fibias fibernet få adgang til fiberbredbånd fra Telenor.

Hvor bliver der gravet fibernet ned?

Fibernet til dit lokalområde og din vej Når Fibia etablerer fibernet i et område, graver vi først fibernettet ned i fortove og veje i området. Vær opmærksom på, at vi oftest etablerer fibernet i et større område. Derfor kan der gå et stykke tid, før vi kommer til din vej.

Hvad skal jitter være?

Så længe du spiller på en server, der er indenfor rimelig rækkevidde, burde din latency eller ping samt MS være 30 eller under. Hvis den er højere end 100, skyldes det ofte et problem med enten spillets server eller din egen internetforbindelse.

Hvad er høj jitter?

Høj jitter og latency kan give brugeren en oplevelse af, at forbindelsen er langsom, selv i de tilfælde hvor linket er på adskillige hundrede Mbit/s. Antallet af wifi-klienter hos den gennemsnitlige kunde er støt stigende, og vi oplever, at flere og flere kunder slet ikke benytter kablet ethernet længere.

Hvad er forskellen mellem bredbånd og mobilt bredbånd?

Den primære forskel ligger i, at din forbindelse med internet går gennem kabler, der ligger i jorden, mens du med mobilt internet er på nettet med 4G mobilnettet. Hvis der ikke er 4G-dækning i det område, du befinder dig, kan du også bruge 3G-nettet til mobilt internet.