Table of Contents:

 1. Hvad er en omgang i strik?
 2. Hvad er brioche strik?
 3. Hvad betyder SSK?
 4. Hvordan strikker man glat?
 5. Hvad er o indtagning?
 6. Hvad er 1 pind glatstrik?
 7. Hvad er Halvpatent strik?
 8. Hvor mange masker skal jeg bruge til en karklud?
 9. Hvad betyder udt V?
 10. Hvad er en drejet ret?
 11. Hvordan ser en retmaske ud?
 12. Hvordan strikker jeg jævnt?
 13. Hvad er en enkelt indtagning?
 14. Hvad betyder 2 dr r sm?
 15. Hvordan tæller man Retmasker?

Hvad er en omgang i strik?

omg betyder omgang, som bliver brugt, hvis du strikker rundt på rundpind.

Hvad er brioche strik?

Brioche er patentstrikning i to eller flere farver. Stephen West har i de senere år skrevet en del opskrifter med denne form for strikning – denne er gratis og en af de første, han lavede. Det er lidt tids- og koncentrationskrævende, men når man har fattet systemet, er det ikke svært.

Hvad betyder SSK?

Strik SSK (slip-slip-knit)

Hvordan strikker man glat?

Glatstrik er den mest almindelige måde at få en jævn og glat overflade. Når man strikker frem og tilbage på pindene som i videoen så strikker man ret masker på forsiden af arbejdet og vrang masker på bagsiden af arbejdet. Når du strikker rundt på rundpind eller strømpepinde strikkes alle masker ret på alle omgange.

Hvad er o indtagning?

oti = overtræksindtagning: tag 1 m løst af, strik 1 r og træk den løse m over. * = gentag instruktion efter * eller mellem* * så mange gange som nævnt.

Hvad er 1 pind glatstrik?

Glatstrik beskrevet: 1 pind: Strik alle masker ret. 2 pind: Strik alle masker vrang. Fortsæt sådan, til du når det ønskede antal cm.

Hvad er Halvpatent strik?

Falsk patent bruger samme teknik som Helpatent Med Omslag, men der strikkes kun mønster på hver 2. pind/omgang. Halvpatent bruger samme teknik som Helpatent Uden Omslag, men der strikkes kun mønster på hver 2. pind/omgang.

Hvor mange masker skal jeg bruge til en karklud?

Til strikkede karklude i patentstrik slås 52 masker op på pind 3,5. Strik efter opskrift. Her vises vrangmasken, hvor der bliver slået om garn og taget løs af. Her strikkes 1 ret i de 2 masker, der ligger sammen.

Hvad betyder udt V?

Udtagningerne navngives forskelligt at strikdesignere. UdtH, Udt-H, H-udt betyder højreudtagning og UdtV, Udt-V og V-udt betyder venstreudtagning.

Hvad er en drejet ret?

Drejet ret er en retmaske, der strikkes omkring det bagerste maskeled. Masken strikkes således: I stedet for at stikke højre pind ind i masken fra venstre side som normalt, stikkes pinden i stedet ind fra højre side og bagud. Strik derefter ret.

Hvordan ser en retmaske ud?

Herunder kan du se de to masker - retmasken har form som et V, mens vrangmasken fremstår som et omvendt U. Vender du strikketøjet om, vil du erfare, at retmasker på bagsiden er vrangmasker - og omvendt.

Hvordan strikker jeg jævnt?

Jeg strikker fx mine vrangpinde langt løsere end mine retpinde. Jeg har købt et sæt med udskiftelige pinde, og kan derfor blot skifte den pind, som jeg skal strikke mine vrangmasker på til en tyndere pind. Jeg skifter til en størrelse mindre, og sådan bliver min strik pænt jævn.

Hvad er en enkelt indtagning?

Nogle gange behøver man at gøre sit strikketøj mindre og det gør man ved at strikke to masker sammen. Det kaldes for en indtagning.

Hvad betyder 2 dr r sm?

Strik 2 ret sammen omkring de bagerste maskeled (lænker) på de to masker således: I stedet for at stikke højre pind ind i maskerne fra venstre side som normalt, stikkes pinden i stedet ind fra højre side og bagud. Derefter strikkes de to masker drejet ret sammen.

Hvordan tæller man Retmasker?

Når du tæller pinde/rækker i glatvrang (vrangsiden af glatstrik) gælder det om at kunne genkende vrangmaskerne (omvendt U-form) på arbejdet. Med til hver omvendte U hører to små smil, der ligger en række længere nede. Disse er med til at danne retmasken på modsatte side.