Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen på Cat 5 og cat6?
  2. Hvornår skal man bruge krydset netværkskabel?
  3. Hvilket datakabel skal jeg vælge?
  4. Hvordan trækker man netværkskabler?
  5. Hvordan laver man et RJ45 stik?
  6. Hvad er forskel på skærmet og uskærmet netværkskabel?
  7. Hvorfor bruger vi skærmede kabler til netværksinstallation?
  8. Hvad betyder S FTP?
  9. Hvad er et datastik?

Hvad er forskellen på Cat 5 og cat6?

Cat 6 kabel har højere kapacitet og er mere modstandsdygtig overfor udefrakommende støj. Cat 6 kablerne har ændret lidt på designet i forhold til Cat 5 kablet. Det er noget tykkere og kan transmittere større mængder data end Cat 5 og Cat 5e, men kun over kortere afstande.

Hvornår skal man bruge krydset netværkskabel?

Et krydset netværkskabel er et netværkskabel, der er designet til at forbinde en computer til en computer, i modsætning til almindeligt netværkskabel, der skal forbinde en computer til internettet eller et netværk. Man bruger altså krydset netværkskabel til at forbinde to computere direkte til hinanden.

Hvilket datakabel skal jeg vælge?

Et Cat6a netværkskabel understøtter en båndbredde på 500 MHz og hastigheder på 10Gbps på alle længder. Et Cat 5/6/6a netværkskabel er i de fleste tilfælde helt fint til almindelige hjemmeinstallationer. Har du lidt mere professionelle behov, kan du kigge efter et Cat 7/8 netværkskabel.

Hvordan trækker man netværkskabler?

Kabler uden stik Det er ikke muligt at løse opgaven ved hjælp af almindeligt værktøj, men du kan købe et særligt værktøj, kaldet en RJ45 special netværk crimp tang, der koster mellem 50-100 kr. på internettet. Det frarådes dog, at du kaster dig ud i projektet, hvis du ikke har prøvet det før.

Hvordan laver man et RJ45 stik?

Bredden på dit RJ45 stik passer med længden, som du skal klippe lederne af i. Vend stikket rigtigt og før lederne ind i de 8 baner i stikket. Det er vigtigt, at de er skubbet helt i bund i stikket, for at få den bedste kontakt. Sæt stikket i crimptangen og klem til.

Hvad er forskel på skærmet og uskærmet netværkskabel?

Et skærmet kabel er typisk lidt hårdere end et U-UTP uskærmet kabel, men stadig blødt nok til at det er let at arbejde med. Et kabel med én skærm som dette er desuden en smule tykkere end de uskærmede kabler. Dette netværkskabel er et skærmet kabel udstyret med én skærm.

Hvorfor bruger vi skærmede kabler til netværksinstallation?

Skal du derimod bruge internet kabel i en installation sammen med mange andre kabler, så der er megen interferens, er det smartere at vælge et skærmet kabel. Der findes mange forskellige betegnelser for hvordan internet kabler et skærmede eller ikke skærmede.

Hvad betyder S FTP?

S/FTP: Dobbeltskærmet kabel (fletskærm), parvis skærmet kabel (Folie). Beskytter mod både høj og lavfrekvente forstyrrelser, og giver høj mekanisk holdbarhed mod for eksempel vibrationer.

Hvad er et datastik?

RJ45 datastik - anvendelse Datastik kan anvendes ved installation af f. eks. maskiner, hvor det på forhånd er svært at bestemme længden på kablerne. Her kan man trække kablet, og så sætte stikkene på til sidst, så der ikke ligger overskydende kabel.